neděle 23. září 2012

Jezeřany byly důraznější a přesnější (akt.)

Božice - Jezeřany-Maršovice 1:2 (1:2)
Tradičně vyhecovaný zápas začal dobře pro nás a už v 1´ jsme se díky Pacíkovi ujali vedení 1:0. Vyrovnání přišlo záhy, úspěšným střelcem byl Michal Novotný a nepovedený ofsajdsystém byl příčinou vítězného gólu Jezeřan v 9´. Od nějaké 15´ jsme získali viditelnou územní převahu, měli jsme i šance, ale že nám tak citelně bude chybět Jarova hlava a důraz, to jsme si nemysleli ani v nejčernějším snu.

Nakopávané míče neměl kdo sbírat a dlouhé centry končily u gólmana Lesonického, byť je často chytal nadvakrát. Taky jsme nečekali, že bude znát nepřítomnost Zdeňka Chrenovského, ale i jeho hlavičky tentokrát chyběly. Ke zvýšené nervozitě navíc přispěly výroky rozhodčích (mj. až příliš časté přerušování hry), ale výsledek zápasu výrazněji neovlivnily. Bohužel nervozitě na obou stranách a to především mezi fanoušky obou táborů jenom přidaly!
A tak zatímco před týdnem jsem se tady nad výkonem našich ve Chvalovicích rozplýval, dnes i samotní hráči konstatovali, že se jim zápas zbytečně nepovedl.
Naše sestava: David Sláma - Marek Chýla, Lukáš Machač, Lukáš Chromý - David Švejdík - Pavel Ležák, Jan Kudlička, Evžen Egner, Marian Vávra - Tomáš Kudlička, Vlastimil Urban. Na lavičce: Roman Šob (od 63´místo V. Urbana), Tomáš Rauš (od 74´ místo M. Chýly), Petr Procházka. Trenér Viktor Luskač, vedoucí mužstva Ivan Marek.
Hosté: Lesonický - Galaš, Trmal, R. Šles, Burjan, Kampas, Novotný, Klopar, Bíla, Machala, Kroupa. Na lavičce: Hájek, Šmíd.
Rozhodčí: Rajnoha (HR) - Bartoš, Horký (AR)

Náš úvodní útok byl zastaven nedovoleně, kopal David Švejdík, míč se od domácího hráče odrazil k Tomáši Kudličkovi a ten ho pohotově napálil přesnou tvrdou polovysokou střelou do levé poloviny jezeřanské branky. Končila 1´ utkání a my jsme nečekaně vedli 1:0.
Po rozehrávce se hosté dostali do naší obrany, náš mladý nezkušený hráč volil místo tahu dopředu křížnou přihrávku přímo na kopačku překvapeného hostujícího hráče Michala Novotného. Tento zkušený a dobrý střelec z otočky nezaváhal, navíc využil vyběhnutí našeho gólmana při naší původní rozehrávce a lehce jej přeloboval a vyrovnal na 1:1. Zůstali jsme z takového vývoje utkání jako opaření. Ještěže zkušení hráči - Jan Kudlička, David Švejdík, Pavel Ležák - nepropadli panice a v brance stál výborný brankář David Sláma. V 5´ se tvrdé ráně postavil David Švejdík a v 8´ letěla standardka z kopačky Lukáše Machače vedle. Bohužel jako většina našich standardek kopaných vesměs kousek před středovým kruhem, tj. z velké dálky. U nás vázla přesná přihrávka, míče jsme nakopávali středem dopředu, bohužel bez Jary to byly míče ztracené. Navíc nám nevyšel další pokus našich obránců o vystavení jezeřanských hráčů do ofsajdu, a tak zkušený probuzený ostrostřelec Rostislav Kroupa si udělal nádhernou "ulici" a svůj samostatný tah završil tvrdou střelou, která rozvlnila naši síť podruhé. Prohrávali jsme tak od 9´ 1:2 a netušili jsme, že je to pro dnešek - pokud jde o branky - vše.
Naší deprivace málem využil M. Novotný hned v 10´, ale jeho dělovka z vápna zůstala neproměněná. V útoku nám chyběl důraz, v osobních soubojích taky, v poli vázla rozehrávka a řadě hráčů se tentokrát téměř vůbec nedařilo. Euforie jezeřanských fanoušků byla velká. "Na ně!" vybízel je vytrvale jeden z nich. Občas došlo i ke slovním přestřelkám s našimi příznivci. Hosté " schytali" hodně žlutých karet za různé zákroky i za nevhodné řeči směrem k sudím.
Kolem 18´ jsme se zbavili nervozity a přeci jenom zasvitlo. Přímý kop po jezeřanské ruce koplDžamp vysoko nad. "Ááá!" zahučelo to bolestně z našich sektorů. Bylo jasné, že moc příležitostí srovnat stav mít nebudeme a tak každé neproměnění hodně bolelo. Na naší straně obětavě zachraňoval Lukáš Chromý (21´), na druhé straně jsme po Marianově šlapáku měli štěstí (26´). "Sláva tam měl vlítnout!" konstatovali při jedné z našich šancí. Marian kopal několik rohů, škoda že Marova hlavička po jednom z nich skončila v náručí jezeřanského gólmana (32´). Měli jsme v té době viditelně navrch a bylo jen otázkou času, kdy budeme úspěšní. "Hoši, musíme hrát!" burcovala Jezeřanské jejich lavička.
Gólman Lesonický chytal míč většinou nadvakrát, ale ani Marianova střela, ani přímý kop Lukáše Machače, ani Honzův kop nebyly úspěšné. Kolem 38´ se Jezeřany vrátily do hry a především jejich šance po standardce R. Šlese a výborném naběhnutí střelce Machaly zaváněla gólem, ale Machala tentokrát přestřelil. Snažili jsme se vysunout znovu do útoku a do šatny jít za nerozhodného stavu, náš gólman musel několikrát vyběhnout až za vápno a zachraňovat odkopem či rozehrávkou do čáry.
Obraz hry se moc nezměnil ani ve 2. půli.
Ve 48´pálil Honza těsně vedle, v 53´nesedla nepřipravená střela Džampovi a přímý kop Lukáše Chromého po faulu na Marka Chýlu (kvůli tomu později Marek střídal) v 55´ gólman ve výskoku chytil. Poznamenal jsem si řadu dalších našich šancí, ale všechno to bylo bezzubé, nepřesné, z dálky, nebo naše rozehrávka ztroskotala na výborné obranné hře Jezeřan už před velkým vápnem. Jezeřanští sbírali nadále žluté karty, časté přerušování hry komentoval jeden z jejich příznivců nepublikovatelnými slovy směrem k rozhodčím. Naši hru jsme se pokusili oživit v 63´, kdy Slávu vystřídal Roman Šob, chtělo to však současně přeskupit naše řady a poslat do útoku k pohyblivému Pacíkovi Lopíka. V 68´a 69´se znovu ukázali hosté, měli jsme však štěstí. V 74´ vystřídal Tomáš Rauš zraněného Marka Chýlu, ani teď jsme naše posty nepřeskupili.
Nedařila se nám rozehrávka, hráčům docházely síly a na nějaký závěrečný atak nedošlo. Naopak jsme zůstali ušetřeni vyšší porážky, když hosté neproměnili v 85´ a 86´ dobré brankové příležitosti. U obou asistoval střídající hráč Šmíd.
Jak padla 90´, rozhodčí Rajnoha pískl konec, nepřidal ani vteřinku. Hosté se radovali. Přijeli si pro bod, my jsme jim darovali všechny tři! Spravedlnost je někdy slepá :-)!
V neděli 30.9.2012 jedeme do Bohutic. Třeba budou mít hody a my se v úplné sestavě ukážeme v lepším světle než dnes. Ale jejich střelec Petr Holík dal teď o víkendu 2 branky. Takže pozor!

Dorost:
Skalice - Božice 1:1 (0:0). Zápas se nám moc nepovedl, na 1:1 vyrovnával Sláva Urban z penalty.

Žáci:
Božice - Dobšice 1:3 (0:1). Na 1:2 snižoval náš nejlepší hráč Karel Vávra. Jinak jsme na soupeře tentokrát neměli.
Božice - Tasovice 7:1 (2:1). V páteční dohrávce jsme byli jasně lepší a zvítězili jsme nad oslabeným soupeřem brankami Řiháka a Vávry po dvou a po jedné brance Nováka, Zapletala a Hanzala.

Přípravky:
Na božickém hřišti se hrál dvojzápas Božice - Hrádek. Oba zápas jsme prohráli.
Božice - Hrádek 3:6 (3:5). Naše branky dali Jandásek 2x a Fučík.
Božice - Hrádek 3:8 (0:6). Výsledek korigoval 2x Škrabal a jednou Fučík.


                     Ladislav Nevrkla

4 komentáře:

  1. Ze zápasu s Jezeřany se musíme rychle otřepat, i když jsme z průběhu i výsledku nepotěšení. Jak říkal včera na tréninku jeden z nás: "Mám pořád z toho utkání takový divný pocit." Jezeřany táhnou nezadržitelně na čelo tabulky a to se prostě daří dvojnásobně. Věřím, že v neděli v Bohuticích se ukážeme jako minule!:-) (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, taky reagoval nějaký hodně frustrovaný fanda, jehož výraz nebudu v plném znění publikovat (bylo to zvolání k...yyyy). (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. A do třetice: V neděli došlo ke změně hlavního sudího - utkání v Bohuticích píská R. Gáfrik. (lan)
    Ani se nedivím, že to KR změnila!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Jezeřany vyhrály v sobotu 6.10. ve Chvalovicích a útočí nezadržitelně na vedoucí místo v přeboru. Klobouk dolu! (lan)

    OdpovědětVymazat