středa 5. září 2012

Vymalováno!

Zatímco v Hostinci u Kudličků mají zbrusu nově vymalováno (a sám majitel dnes odpoledne vlastoručně pověsil závěsy), tak v Pivnici Pod kostelem mají hosté taky "vymalováno". V neděli 2.9.2012 se zde točilo naposledy a štamgasti si budou muset poradit jinak.
Jak však dokládá fotografie i hlasy křídlovických občasných návštěvníků, nikdo toho moc nelituje. Zanedbaný zevnějšek - byť letos přibyla nová zahrádka - nezachránilo ani značkové pivo, ani pizza! Jak mi potvrdili u studny sedící Honza s Michalem, "stejnou pizzu dělají v Relaxu a je nejen lepší, ale i lacinější!" "Začali jsme prostě chodit do Relaxu, je tam pěkná kavárna a byl jsem tam teď i v sauně. Paráda!" dodal Honza. No to je slovo do pranice a pro mě námět na reportáž z Relaxu!
Překvapen jsem byl dnes odpoledne i u mlékomatu. Od 1.9.2012 se cena za jeden litr zvedla na 15 Kč. Myslím si ale, že my, kteří tam jezdíme, tam budeme jezdit dále, protože toto mléko je skutečné mléko, nikoliv bílá voda v krabici!
No a při cestě Zámlýním jsem si všiml, že obecní budova, která byla kdysi dávno součástí křídlovického mlýna, pokračuje při zvýšeném provozu těžkotonážních vozidel ve svém nebezpečném chátrání, že její vazba se v jednom místě povážlivě prohnula a zkrátka je třeba, aby rada obce rozhodla o urychlené demolici. Záchrana stavby je nejen marná, ale i prakticky neproveditelná a navíc zbytečná. Budova těsně u silnice se prostě nedá na nic využít. Už ani ne ty chlívky, které tam před léty měli majitelé nedaleké vily.
Tak tolik několik aktualit z naší obce na počátku prvního podzimního měsíce.

                       Ladislav Nevrkla



1 komentář: