sobota 26. října 2013

Jak se volilo v obcích NIVY

Pravidelně se věnujeme i výsledkům voleb v našem nejbližším okolí, v obcích DSO Niva. S výjimkou Pravic ve všech obcích získala nejvíc hlasů ČSSD.
V Pravicích uspěli komunisti. V Břežanech a v Čejkovicích skončilo na 2. místě ANO 2011, v Boroticích a v Čejkovicích obsadil 3. místo Úsvit Tomia Okamury. Občanská demokratická strana zabodovala pouze v Břežanech (4. místo) a v Božicích (5. místo). Zklamáním jsou výsledky TOP 09, která obsadila dělené 5. místo v Pravicích a ve Velkém Karlově.
Nejvíc voličů přišlo v Mackovicích - 62%, nejméně v Břežanech (43%), v Božicích (44%) a ve Velkém Karlově (44%).
Výsledky v jednotlivých obcích:
Borotice - ČSSD, KSČM, Úsvit T.O., ANO 2011, KDU-ČSL
Božice - ČSSD, KSČM, ANO 2011, Úsvit T.O., ODS
Břežany - ČSSD, ANO 2011, KSČM, ODS, Úsvit T.O.
Čejkovice - ČSSD, ANO 2011, Úsvit T.O. a KSČM, Zemanovci
Mackovice - ČSSD, KSČM, ANO 2011, Úsvit T.O., KDU-ČSL
Pravice - KSČM, ČSSD, ANO 2011, Úsvit T.O., Zelení - KDU-ČSL - TOP 09
Velký Karlov - ČSSD, KSČM, ANO 2011, Úsvit T.O., KDU-ČSL - TOP 09

P.S. Ještě poznámka k celkovým výsledkům. Je třeba doplnit, že Znojemsko nebude mít v nadcházejícím období ani jednoho poslance. Taková smutná vizitka je taky vizitkou politiků ze Znojemska. Zvlášť pro kandidáta ČSSD V. Gabrhela to musela být včera hodně studená sprcha. Zůstal těsně pod čarou, když v rámci předvolebních šachů na kandidátkách byl přesunut na "volitelné" 7. místo na kandidátce a určitě už se viděl v Praze. Teď se bude muset začít bavit s občanskými iniciativami třeba o osudu znojemských parků!
Jediným člověkem ze Znojemska v Praze tak do příštího podzimu zůstane senátorka M. Bayerová. Za koho tam doslouží, nevím, znojemští komunisté ji ze svých řad vyšachovali a nekomunikují s ní, takže ji známe spíše z činnosti sdružení nájemní OMMO.

P,P.S. A otevřená zůstává otázka, kolikrát příští rok půjdeme k volbám. Zcela určitě dvakrát, reálnější je, že třikrát. Koncem května k volbám do evropského parlamentu, v polovině října k volbám komunálním a na Znojemsku i k senátním. A když nezvolíme senátora v 1. kole, půjdeme týden na to k volbám ještě jednou. No a kdyby se stalo, že by došlo na další předčasné volby, tak budou určitě přilepeny k jednomu nebo druhému termínu. Prostě nás téměř každý rok čekají nějaké volby. Jste rádi?
                                                         Ladislav Nevrkla 

6 komentářů:

  1. Ty lidi jsou fakt blázni, jak si může někdo myslet, že by to tady KSČM dala do pořádku.

    OdpovědětVymazat
  2. proč? protože v r.1989 při předání moci jsme měli dluh 800 miliónů dolarů a aktiva 5 miliard dolarů!!! V r.2013 máme 80 miliard dolarů dluhů!!! a teď mě to někdo vyvraťte

    OdpovědětVymazat
  3. Komunistický export byl důsledkem centrálně řízené ekonomiky, centrálního plánování v rámci RVHP. Neměl nic společného s kvalitou komunistické produkce. Například naše lokomotivy se nevyvážely pro svou kvalitu, ale proto, že se v RVHP rozhodlo, že budeme vyrábět určitý typ pro celý východní blok a spřátelené země. Za naše produkty a služby jsem dostávali málo kdy zaplaceno, často se dodávalo na dluh. Nebo jsem vyváželi velmi „výhodně“ například váhu lokomotivy za váhu rajčat z Rumunska. Komunisti se neostýchali dotovat své soukmenovce po celém světě na úkor vlastních lidí. Nezapomínejme, že kvalita produkce byla něco tragického a pracovní výkonnost jakbysmet. Pro komunistickou výrobu zlidověl název „DODO“: dodělej doma (rozuměj, výrobky byly s vadami a po koupi je bylo nutné DOdělat DOma).

    Po roce 1989 skončil „slavný“ export socialistické produkce téměř ze dne na den. Přestali jsme dávat na dluh, do ceny produktu se musely zohlednit skutečné náklady a za takových podmínek nekvalitní produkty nebyly konkurenceschopné.

    OdpovědětVymazat
  4. Vzhledem k tomu, že pohledávky českých bank vůči spřáteleným komunistickým totalitám byly nevymahatelné, jedná se o náklady komunisty nesprávně dlouhodobě započítávané jako výnosy. Po odpisu nevymahatelných pohledávek by se změnil hospodářský výsledek z vyrovnaného na záporný a rozpočet komunistů by vždy končil schodkem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Komunisti si ta čísla jen vymýšleli. Ve skutečnosti to bylo úplně jinak. Nejvíc se to vždy odráží na lidech, chudoba se na lidech projevovala čím dál víc. Komunisti tuhle zemi jen vysávali. Kdyby tady komunisti nikdy nebyli, mohlo to tu být třeba jak ve Švýcarsku, Rakousku ... . Nikde na světě se obyčejní lidé kteří žijí v komunismu nemají dobře. Je ostuda že u nás existuje ještě taková strana a ještě větší že ji volí tolik lidí.

      Vymazat
  5. Opět se tu vyjadřuje někdo bez podpisu, který určitě v té době žil a všechno toto prožil. Takže se k tomu může opravdu erudovaně vyjadřovat. Takovéto komentáře bez podpisu opravdu nemusím. Ono se dobře v anonymitě kritizuje. (js)

    OdpovědětVymazat