neděle 20. července 2014

Fotbal: V Božicích se hrál fotbal. Vítězná příprava s Drnholcem.

Broněk Juřica,nový
trenér Božic
První prověrkou nově se tvořícího týmu pro sezonu 2014/2015 byl nedělní zápas TJ Sokol Božice - TJ Dynamo Drnholec. Zatímco domácí nastoupili s posilami, hosté přijeli spíše s "B" týmem. Zápas skončil zaslouženým vítězstvím domácích 4:1 (2:0).
Pod vedením nového trenéra Broňka Juřici a s novým vedoucím mužstva Martinem Topolčanem se v božickém dresu představili následující hráči: Michal Hrubý - Zdeněk Chrenovský, Roman Šob, Marian Vávra, Jan Kudlička - Martin Zedníček, David Švejdík, Michal Topolčan, Petr Procházka - Evžen Egner, Honza Szabó. Postupně střídali: Václav Poklemba, Vladimír Sedláček, Lukáš Svoboda, Vlasta Žilík, Vojta Maruštík, Tomáš Tóth a Ruda Čížek. Chyběli: Petr Horký, Jaromír Jandásek, Broněk Horáček.
Zápas dobře řídil Artur Coufal.

Od úvodního hvizdu Artura Coufala bylo evidentní, že na hřiště vběhlo v božických dresech docela jiné mužstvo a že se poměrně hojně navštívený zápas může nám divákům líbit.
Naše úvodní sestava zatlačila soupeře na jeho půlku a řadou dobrých příležitostí nás docela dobře naladila. Důležitější ale bylo, aby se na co měl dívat náš nový trenér, který v průběhu zápasu otočil všechny přítomné hráče a udělal si tak vstupní obrázek o síle našeho mančaftu. S úvodní pětadvacetiminutovkou mohl být dozajista spokojen.
V krátké reportáži připomenu některé zajímavé či rozhodující momenty.
První gólovku měl ve 3´ na kopačce Míša, jeho dobrá střela z voleje šla jen těsně mimo tyče. Následovala Evžova hlavička do protipohybu gólmana ve 4´, ale i ona mířila těsně vedle. Poprvé jsme zajásali v 6´. Nejdříve Honza potáhl pěkný útok a po jeho odvrácení jsme se do ataku vrhli znovu. Tentokrát "jsme hráli jako Němci, ve vápně jsme si to 3x dali" a Petr Procházka umístil míč po vyšachování celé obrany doprostřed brány! Ujali jsme se vedení 1:0. "Hrajeme moderní fotbal!"
Hosté se do šancí dostávali jen sporadicky, ale třeba v 10´ Michal vyškrábl dobře zakroucenou střelu nad bránu. My jsme pokračovali v tlaku a střelbě - Míša ve 12´, Honza ve 14´. Pěkný pohled byl na řadu našich hráčů ("To se mi líbí, že ten bek jde hodně hluboko!") i bojovnost a nasazení dalších (třeba Peťa, Zedňa nebo po střídání Laďa). Právě Zedňa se začal hodně zapojovat do útočení a stál u řady našich příležitostí. Od 21´ do 24´ jsme hosty zamkli a je jen škoda, že se některá Míšova nebo Honzova střela neujala. "Konečně je tady zase fotbal!" konstatoval jeden ze spokojených příznivců domácích po nádherné pumelici Míšově.
Osvěžovací pauzu využil náš trenér k hromadnému střídání. Hra pak zákonitě ztratila na tempu i kvalitě. Hosté dokonce díky vynikající zákroku Romana (perfektní skluz) přišli i o svou největší příležitost první půle v 36´. Na 2:0 zvýšil po další pěkné akci Zedni a jeho přihrávce Honza. Stalo se v 39´. Hrálo se 2x40 minut a hostující brankář ještě stihl zlikvidovat další Honzovo sólo.
V 46´ kopal Zedňa VPK, střela prošla zdí (nebo kolem ní?) a dokonce prošla i gólmanovi pod rukama a proklouzla k tyči do branky. Nevěřícně jsme všichni koukali, ale byl to fakt a my jsme vedli už 3:0.
Pěkně střílel Honza, Zedňa, šanci měl Peťa a největší příležitost neproměnil v 72´ Džamp (míč pod víko nespadl). Nad  to dal i střídající Vojta. Důležité ale bylo, že v 60´ po pěkné přihrávce zakončil naši akci Zedňa a my vedli dokonce 4:0! Hosté nakonec snížili na přijatelných 4:1, když proměnili v 75´ VPK (prostřelili naši zeď) po zbytečném faulu Romana ve vápně. V 78´ se do šance řítil Evžen. "Spadni!", volaly ochozy. Na rozdíl od Robbena však nespadl a tak penalta nebyla! V poslední minutě se Evžen natřikrát pokoušel dopravit míč z brankoviště do brány, ale ani teď se to nepovedlo.
Přesto jsme ze  hřiště odcházeli celkem spokojeni a v dobré náladě. Škoda jen, že tentokrát nebylo v provozu občerstvení. V tropickém vedru bychom určitě nějakou kačku pustili.

                Ladislav Nevrkla













Nejdřív pořádné rozcvičení ...

... potom nástup k utkání. V dobré náladě.

Základní sestava (na úvodních 25´)

Zdravíme soupeře i sudího.

Naše lavička: vedení Martin Topolčan a Broněk Juřica a hráči

Momentka ze zápasu

Další momentka ...

... a docela spokojení diváci, i se skleničkou čisté pramenité
božické vody s parametry vody kojenecké

Žádné komentáře:

Okomentovat