neděle 13. července 2014

O čem se mluví: Navýšení kapacity školek! Co na to Božice?

Pan ministr školství Chládek je workoholik chrlící každý týden aspoň jednu perlu. Jeho poslední hitem je návrh na vytvoření dotačního titulu, s jehož pomocí budou mocí zřizovatelé mateřských škol navýšit kapacity svých zařízení. Týká se tato problematiky taky Božic?
My, kdož nemáme aktuálně děti školkou povinné, nevíme, ovšem rodiny s dětmi, kterédo této věkové kategorie patří, mají nebo začínají mít bezesné noci. Jak se k problematice postaví vedení naší obce, nevím. Jsem si ale jistý, že ve chvíli, kdy se problém objeví, bude se hledat řešení. A tak i v Božicích je na pořadu dne příprava k navýšení kapacity našich školek. Vzhledem k charakteru školních budov je jasné, že s křídlovickou školkou toho nelze moc dělat. Bavme se tedy o tom, co lze v Božicích reálně dělat, aby se kapacita školek navýšila a aby se rodiče nesetkávali s tvrzením: V naší školce už není místo, ale můžete svoje dítě vozit třeba do Borotic! To by bylo v obci s více než 1 550 obyvateli a dvěma budovami mateřských škol docela nepředstavitelné.
P.S. Jsem si jist, že toto téma se objeví ve všech volebních programech v podzimních komunálních volbách. Zásadní politická shoda v obci tedy určitě panuje.

                                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat