sobota 26. července 2014

Senátní kandidát Karel Podzimek navštívil v sobotu Božice (akt.)

Nebudu zakrývat, že se s doktorem Karlem Podzimkem známe ze školy. Chodili jsme spolu do jedné třídy na znojemském gymplu (společně třeba s - tenkrát - Růženou Nečasovou a Olinou Zatloukalovou). V sobotu odpoledne se Karel se svým volebním rapidem objevil v Božicích v rámci své kontaktní kampaně do senátních voleb a bylo mi ctí, že jsem jej mohl při návštěvě Božic provázet.
Byl jsem rovněž hrdý na nás, občany Božic, že jsme se chovali kultivovaně, společensky a přátelsky, takže i pan doktor mohl Božice opouštět velmi pozitivně naladěn, byť nemohl ochutnat ani kapičku výborných vín při dnešním putování po božických vinných sklepech. Tak si aspoň pochutnal na rožněném jehněčím u sklípku Petra Fialy. Zajásal ve sklepě rodiny Jiřího Čady, když tam spatřil též produkci svého známého Otto Boudy, a zcela uchvácen byl nádherně zrekonstruovaným sklepem rodiny Jiřího Benkoviče. Potěšilo ho setkání s paní doktorkou Leisserovou, ale i celou řadou pro něho neznámých návštěvníků dnešního příjemného dne v Božicích. Pozdravil se s desítkami božických občanů, s řadou z nich (třeba s Ivanem Hudcem mladším, jehož táta s námi rovněž chodil do stejného ročníku, ale do "B", nebo s rodinou Leisserovou) velmi srdečně.
Čas však byl neúprosný, a tak musel Božice po čtvrté odpolední opustit, jelikož v 17 hodin již startoval na Boskovštejně k běžeckému maratonu přes Jiřice u Mor. Budějovic směrem na Jevišovickou přehradu a do samotných Jevišovic. (Na to se můžete podívat na jeho facebooku - https://cs-cz.facebook.com/kareldosenatu ).
Svou návštěvu Božic zahájil v Hostinci u Kudličků, kde si dal výbornou zmrzlinu a skončil ji ve Sklepní uličce u Borotic na jehněčím a ve sklípcích tamních vinařů. Krásný den a krásný zážitek pro všechny.
                                              Ladislav Nevrkla



























1 komentář:

  1. Děkuji všem za nádherné odpoledne a zvláště Laďovi, že mě osobně provázel krásnou částí Božic.Podzimek.

    OdpovědětVymazat