sobota 28. května 2016

Fotbal: Z Práčí vezeme tři body. Gól Práčí dal Roman Kosec. Nebo ne? (akt.30.5.)

Z vítězství v Práčích máme radost, ale při vědomí toho, že si tím domácí přidělali ještě více starostí s udržením v soutěži, je to radost trošku smíšená. Přeci jenom máme každý v Práčích někoho, s kým se tam rádi v hledišti potkáme. Fotbal je však sport a někdy nemilosrdný. A tak jsme domácím nic nedarovali a odvezli jsme si odtud všechny body! Stíhačka na Hostim pokračuje ....
OP: Práče - Božice 1:2 (0:1). Naše branky Pavel Ležák a David Švejdík.


Do vedení nás poslal Lopík v 37´. Třetí střela Lopíkovi konečně sedla, udělal faulujícího obránce a levačkou poslal míč polovysokou střelou na zadní tyč! Gološ si sice lehce sáhl, ale míč šel k vnitřní tyči nezadržitelně!!!!!!! Vedeme 0:1!!
Druhou půlku jsme začali zostra, na rozdíl od začátku utkání i velmi nátlakově a výsledkem byl zmatený práčský obránce, který uvěřil pokřiku "ofsajd" a chytl míč ve vápně oběma rukama! Penaltu si postavil Žap a nedal gólmanovi k pravé tyči šanci. Zvýšili jsme na 0:2 a mohli jsme hrát v klidu.
Nervózní domácí se pokoušeli korigovat a měli k tomu i šance. Tu největší promarnili v 71´, kdy kopali po Vojtově zákroku ve vápně nahráče Práčí penaltu, ale Vojtovy prostocviky, kdy hodně připomínal bájného kolose rhodského exekutora tak vystresovaly, že míč poslal vedle naší brány!
Domácí tak potrestali jednu z mála chyb našeho zadku v 81´, kdy Vojta nejdřív míč vyrazil, ale tečovanou dorážku doprostřed branky už nemohl ani zázrakem vytáhnout. Stav 1:2 už zůstal i po nastavení nějaké minuty.
Jdeme tu naši výhru oslavit jak se patří!

Sestava Božic: Vojta Bačo - David Švejdík, Roman Šob, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Petr Procházka, Jiří Pavelčík, Karel Vávra, Miroslav Gabrhel - Broněk Horáček, Pavel Ležák. Připravený naskočit do hry byl trenér Broněk Juřica. Vedoucí mužstva Martin Topolčan.

Zápas celkem dobře řídila trojice delegovaných rozhodčích Marek Horký, Radek Strapina a Miroslav Fousek.

Začali jsme zostra, ale s vychýlenou muškou. Pak jsem několik minut vyřizoval telefonát a prakticky jsem o nic nepřišel. Mírný tlak vyvíjeli domácí, ale jejich vstupní sestava byla bezzubá. A Roman Kosec ml. v obraně nám vůbec, ale vůbec nevadil.
Jedva jsem típl tlačítko mobilu, zaváhali jsme a práčská desítka vypálila nebezpečně na zadní tyč. To byl v dnešním zápase několikrát viděný pokus na obou stranách, ale jenom Lopík ho dotáhl do úspěšného konce. Ukončení našeho úvodního chaotična si všimlo pozorné oko jednoho našeho fanouška: "Zajímavé rozestavení Božic - pět vepředu, nic, pět vzadu!" Takhle špatně jsme prý už dlouho nehráli. Ale úvodní "zahřívací" čtvrhodinku jsme ustáli a v 15´ se Lopík poprvé nebezpečně řítil z půlky na gólmana. Dobíhající Patrik Kosec však Lopíka přiměl k předčasné střele z běhu z velké dálky na zadní tyč -a minul! Ale moment pro obrat v utkání to byl klíčový. od té chvíle jsme po většinu utkání byly pány na hřišti a diktovali tempo hry.
Nebezpečné byly pouze práčské brejky po naších nepříliš účinně zahraných standardkách (rohy, přímé kopy). "Žape, dej to po lajně a máš pokoj!" byla reakce na nepovedenou rozehrávku. "Dobře Karel, výborně Karel!, to když jsme zastavili práčský útok. Dneska poprvé (23´) se pokoušíme o postupný útok naší pohlednou kombinační hrou: "Naši začli nebezpečně kombinovat!" "Lopíku, urvi se!", voláme v 25´na Lopíka. Urval se, udělal gólmana (ten padl na kolena), vypálil levačkou - a jeho bomba orazítkovala tyč!!!! To mělo být v bráně! Na tutovky vedeme 2:1 (dvakrát Lopík a hosté v 10´).
Po rohu v 28´ gólman se štěstím prsty obou ruk vystrčil Pavelčíkovu střelu a po chvíli vyrazil i Broňovu střelu. "Překvapil nás!", myslím Broňu H. V 30´ nám zatrnulo. Tichá pošta našeho zadku nezafungovala, Vojta vyběhl za vápno a přišel do kontaktu s práčským útočníkem. Vojta dostal žlutou a Práče velkou příležitost. Nepovedenou střelu z VPK však poslali vysoko nad naši branku. Pak ještě měli dva rohy, ale výsledkem bylo jen to, že se ve vápně srazili dva Práčáci ... Iniciativu zase přebíráme my a konečně jsme se dočkali. Běžela 37´, Lopík udělal faulujícího obránce a levačkou nás poslal krásnou střelou k tyči do vedení. To nás uklidnilo a přestáli jsme i práčský atak v 45´. Nejdříve Žap odvrátil hlavou rozehrávku práčského VPK a podruhé poslali míč vedle naší levé tyče. Ta vychýlená muška musela domácí hodně mrzet.
Ve druhé půlce Práče vystřídaly několik hráčů, na hřiště přišel zkušený Miroslav Kadlec a Roman Kosec se posunul do útoku, což bylo pro nás další vážné nebezpečí. Že jsme i této práčské sestavě odolali je pro nás velmi dobrou vizitkou.
Hrajeme výborně a náš tlak završujeme v 50´ po zbytečné chybě domácích ("obránce v domnění, že se pískne ofsajd, chytil míč basketbalovým způsobem ve vápně). Penaltu si postavil Žap a přízemní střelou k pravé tyči nedal gólmanovi šanci.
Prvních pět minut druhé půle jsem jenom sledoval, protože jsem pojídal výbornou práčskou klobásu s kozími rožky a tudíž jsem si nic nepsal. Přišel jsem tak jenom o nečekanou šanci Arnolda, jehož střelu nepříliš přesvědčivě práčský gólman vyrazil. Ani Prochyho pokus nebyl úspěšný. Práčský Klouda neproměnil gólovku a poslal míč v duchu dnešní práčské mušky vedle naší levé tyče. Pěkný útok potáhl Broňa H., ale centr Prochyho se nepovedl. "Centr nemůže být taková rana!" Důsledný Kája vybojoval aut a standardku jsme měli po faulu na Juru. Práče kopou zbrkle, Vojta chytá v pohodě a "Špáco, ty to perpetuum mobile vymyslíš!"
Párkrát musel zasáhnout Vojta a ve hře našich dostávali příležitost hlavně Mira, Prochy a Broňa. práčský útok zastavil Vojta ve vápně opět kontaktem s práčským hráčem a tak jsme stáli před penaltou. Zkušený práčský kapitán Lukáš Bernát se však nechal okolnostmi tak rozhodit, že míč poslal vedle naší brány. To bylo v 71´ a my už jsme věděli, že body nám jdou naproti.
Dvě chuťovky nám již tradičně připravil Kája. Po hezké akci v 74´ dobře vystřelil, gólman míč vyrazil a následnou Kájovu střelu kryl. Nervózní "sedmdesátky" završil práčský protiútok v 81´. Vojta nejdřív míč vyrazil, ale následnou dorážku "tukl" do naší branky hráč č. 15 Roman Kosec! Původně jsem opsal autora gólu ze zápisu rozhodčího na IS FAČR. Tomu se však podařilo velká faux pax!!! Gól totiž označil jako vlastní a autorem "vlastence" označil naši patnáctku Davida Švejdíka!!! Jak jsem si před chvílí ověřoval, byl Romanu Kosecovi upřen regulérní gól.
 Práče kontaktním gólem na 1:2 vycítily šanci, ale na vyrovnání dneska neměli. Naopak. Měli štěstí, že při Lopíkově brejku v 83´ a faulu na něj zůstala píšťalka sudího němá a že Kájová krásně "uháčkovaná" akce v 85´ zakončená pěknou střelou vedle tyče, neskončily v jejich brance. "Karel je hvězda!!!" Ano, i Karel přispěl svým dílem k našemu dnešnímu úspěchu a třem bodům a já abych pomalu chystal vypsanou odměnu! :-)
       (lan)

V diskuzi se ozval divák, který zase tvrdí, že si vlastence skutečně dal David. Ve snaze odkopnout míč z brankoviště ho prý poslal do sítě ... Tak uvidíme, co z toho bude!

Ve zpravodajství OFS se píše:
Práče-Božice 1:2 (0:1). Vyrovnaný zápas, kterému by více slušela remíza. Hosté si připsali šťastné vítězství. Domácí promarnili své šance, neproměnili dokonce ani pokutový kop. Hosté šli do vedení Pavlem Ležákem, po přestávce vedení navýšil David Švejdík. Stejný hráč si připsal také vlastence.

Tabulka:
3. Mor. Krumlov B 23 14 2 7 54:32 44
4. Únanov 23 12 4 7 73:40 40
5. Hostim 23 12 4 7 63:53 40
6. Božice 23 12 2 9 38:42 38 
7. Hrádek 23 10 2 11 48:52 32
8. Hostěradice 23 9 5 9 50:64 32

SPORTIKA DOROST:
 Rakšice-Božice 5:2 (3:1), Tomek Nikolas 2, Šedrla Matěj, Gábor Pavel, Stadler David – Jandásek Štěpán, Ležák Patrik. 

Ml.žáci:
 Suchohrdly u Mir./Bohutice-Božice 5:1 (2:0), Baláž Sebastián 2, Novák Josef 2, Štefková Denisa – Beníček Roman.
































2 komentáře:

  1. Rozhodčí má chybu v zápisu. Střelcem práčského gólu byl hráč č. 15 Roman Kosec (a nebyl to "vlastenec" naší patnáctky Žapa).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem viděl davida, jak se snažil míč odkopnout a dal si vlastňák

      Vymazat