neděle 12. března 2017

Jak se mění chodník i silnice

Místní komunikace ve směru na Kolonii je zánovní a celkem kvalitní. Doposud měla po své trase - s výjimkou nepovedené křižovatky s parkovištěm u božické prodejny COOP Jednoty - jedinou vadu na kráse: v některých úsecích byla zbytečně vlnitá a úzká. To nejkřiklavější místo právě v těch to dnech mizí.


Chodník u domku Františka Gryce se trošku zúží a silnice se v těchto místech trošku rozšíří a narovná.
Tak klobouk dolů a díky za operativní opravu a řešení. Věřím, že takto se podaří opravit i dvě sporná místa na silnici pod masnou, až se budou letos rekonstruovat. Teda věřím, že se budou rekonstruovat ...

Jak v týdnu potvrdil jeden nejmenovaný zkušený božický řidič, má za sebou podobný zážitek, jaký jsem tady několikrát popisoval: Totiž u Škrabalových chybí dopravní značka o přednosti v jízdě. Náš zkušený řidič jel z kopce, už byl naproti Ladíka Procházkového až začátku Škrabalových - a tu proti němu vyrazilo zespodu vozidlo. Řidička jela a nezastavila. Zjevně nevěděla, co má dělat! Náš zkušený pan řidič zastavil a čekal, vozidla byla zrcátky natěsno .... Pak couvl do kopce, řidička projela. Až později si všiml, že mu ona dobrá řidička zrcátkem udělala rýhu na boku jeho vozidla.
Tak proto jsem před časem psal "poníženou supliku řidičů božické radnici", aby sem instalovala dvě značky o přednosti v jízdě. Bohužel do dnešních dnů se nic nestalo. Tak se zeptám na "kulatém stolu" za 14 dní. Podobně jako na čas, kdy budou v božické části Božic instalována nová silniční zrcadla. Přitom jsou to jenom takové drobné lapálie ..., které zbytečně kazí dobrý dojem úspěšného rozvoje Božic.

                  (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat