úterý 14. března 2017

Život kolem nás. Jen tak po Božicích

Horáčkovi aby se báli, kdy jim štít
sousední chalupy padne na jejich dům.
A to už chalupa má nového vlastníka
Myslíte si třeba, že se kolem nás neděje nic, ale ono se děje. O něčem se mluví, o něčem se píše, o něčem jde šeptanda, o něčem se taktně mlčí. Tak to prostě je. Máme za sebou společenskou plesovou a fašankovou sezonu, před námi je zahájení jarní části fotbalových soutěží a mezitím se vždycky čas od času něco děje.


Koncem března vyjde letošní druhé číslo Božického zpravodaje, tam se dozvíte vše podstatné ze života naší obce. V tomto příspěvku přidávám pár fotografií, kterými jsem zachytil život kolem nás a můžete třeba popřemýšlet, proč jsem je sem zařadil.
                                                                               (lan)

Parčík, Juřenovo, silnice,farská zeď sloup, chodník, zeleň. jen
ten odpadkový koš někdo ukradl nebo zničil ...


Začali jasní práce, nadměrný zemědělský stroj do této ulice
určitě nepatří ...

Na rybnících pod terasami se včera páslo srnčí stádo. Dnes
bylo určitě vystrašené požárem ne tak dalekého rákosí

A to jsem ještě nevyfotil padlou zástěnu a označení autobusové zastávky nad hospodou. Taky kritizovaná část kruhové objezdu už je spravená. ... A jak vypadá pokládání nového povrchu silnice od školy ke kolejím, taky nevím. Dostanu se k ní asi až v sobotu. To už bude silnice možná před dokončením.
Jestli máte nějakou zajímavou fotografii ze života Božic, pošlete, přidám ji.

5 komentářů:

  1. Zdravím...Jen tak ze zajímavostí, jsem rodačka,a můžu říct, že jsem zvědavá co je za"farskou" zdí, škoda že nemůže být přístupná..můžu poprosit něco z historie této lokality.díky HJ

    OdpovědětVymazat
  2. Svoz popelnic v části obce od školy po nádraží se uskuteční v náhradním termínu a to v pondělí 20. března 2017.

    OdpovědětVymazat
  3. Vždycky tam byla zahrada plná stromů, hlavně jabloní, malý vinohrad a stodola, pokud ještě nespadla. Normálně zahrada nebyla přístupná, ale my jsme se tam vždycky přes "zídku" dostali a pak nám bylo panem farářem vyčiněno, že když máme na něco chuť, máme si proto přijít hlavním vchodem. (me)

    OdpovědětVymazat
  4. Info úterý a středa: Na silnici u Donáta se zatím kope příkopa podél silnice, přes den sem tam projede cisterna a pokropí povrch z betonového lože. Balit se má prý koncem týdne. Zamětnanci obce u nás opravují vodovodní šachty, aby se dala potom položit dlažba chodníku a vše bylo v jedné rovině. Kuč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se, že to tam bude vypadat hezky. Škoda, že na straně u Donáta není počítáno z výstavbou. Byla by to nádherná úplná ulice a opticky by bylo blízko Údolí lásky i část U nádraží.

      Vymazat