pátek 7. dubna 2017

Média: Smutný pohled na mapu

V pátečních Lidových novinách byl publikován můj dopis, který jsem do redakce zaslal v souvislosti se dvěma příspěvky publikovaných v těchto novinách a jednou tragickou událostí posledního týdne. A jelikož vás nechci ochudit o jeho obsah, přetiskuji tento text i zde.


Smutný pohled na mapu nejen exekucí
Plně souhlasím s tvrzením Petra Kamberského, že mapa exekucí v podstatě kopíruje mapu Sudet. A není to jen o dluzích, prostituci, kriminalitě, drogách a vyloučených lokalitách. Je to i o zanedbaných komunikacích vyšších tříd, jak o nich na jiném místě píše Andrej Babiš. Nejsou to jenom nedokončené dálnice, mezi nimiž je  třeba i ta z Pohořelic do Mikulova a dále do Rakouska, ale podívejte se na sousední Znojemsko, z více než poloviny taky bývalé Sudety! Tam nenajdete jednu silnici I. třídy, která by beze zbytku splňovala dopravní požadavky a kvalitu 21. století. Po desetiletích se začíná s obchvatem Lechovic a obchvat Znojma raději nekomentovat. Hrůzná je však i celá spojnice Znojmo - Pohořelice (v návaznosti na dálnici do Brna). Co tam je pomníčků za příkopy?! Ten poslední bude obžalobou úřednické a ministerské lhostejnosti. Co jiného totiž je neschopnost zřídit na této komunikaci levý odbočovací pruh ve směru na obec Mackovice? Dvě březnové smrtelné nehody a tři mrtví snad někoho pohnou k činu!

Ladislav Nevrkla, Božice

Jako publicista musím ocenit, že Lidovky otiskly můj dopis přesně tak, jak jsem jim jej zaslal. Sám vím, že to nebývá obvyklé, spíše výjimečné.



Lidové noviny patří k pětici významných českých deníků a jediný politik, který jim nemůže přijít na jméno, je Miloš Zeman. Lidové noviny patří do portfolia Andreje Babiše a ve světle toho musíme vnímat i výroky obou politiků z posledních dnů. Miloš Zeman prohlásil tuším v Čáslavi, že novináři z Lidových novin jsou nejhloupější z českých novinářů a na to mu dneska Andrej Babiš opáčil, že on nebude navrhovat žádného kandidáta na prezidenta za hnutí ANO. Už se rozhodl jinak a s Milošem Zemanem asi nepočítá. Politické předvolební hrátky se rozběhly naplno ....
  (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat