pátek 28. dubna 2017

Ztracený právník z Božic. Na stopě Josefu Hemzalovi

Kdo z vás už před 14 dny zaregistroval štáby České televize v Božicích, ví asi o co jde. Natáčela se zde obsáhlá reportáž pro pořad Na stopě, kterou odvysílala ČT 1 ve čtvrtek 27.4.2017 v noci. Pořad Na stopě pátrá po ztraceném 74 letém božickém právníkovi Josefu Hemzalovi.


Reportáž je dobré shlédnout buď v repríze na ČT nebo na netu (https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5877682069565447817#editor/target=post;postID=5336743614989428099).
Podstatné informace jsou tyto. Pan Josef Hemzal odešel ze svého bytu v podkroví kulturního domu v Božicích v sobotu 4.3.2017. V sobotu jej božická řidička projíždějící kolem poledne obcí svezla k božickému nádraží. Tam stálo osobní vozidlo s olomouckou poznávací značkou a všechno nasvědčuje tomu, že pan Hemzal nastoupil do tohoto vozu. Policie by ráda uvítala informace právě tohoto řidiče, aby se v pátrání posunula dál.
Informace podával syn zmizelého Aleš Hemzal, informace podávali zaměstnanci stanice ČSD Božice i řidička, která jej dovezla na božické nádraží. Taky policejní mluvčí.
Vítány jsou jakékoliv informace o zmizelém Josefu Hemzalovi.

Anotace k pořadu říká:
Poslední, kdo se čtyřiasedmdesátiletým Josefem Hemzalem z Božic na Znojemsku podle svědectví hovořil, byl někdo, kdo v sobotu 4. března kolem poledne stál s osobním autem u božické železniční zastávky. Svědkyně neuvedla ani barvu vozu. Vzpomněla si však, že jeho registrační značka obsahovala jediné písmeno - M, to znamená, že vůz je registrován v Olomouckém kraji. Od té chvíle o Josefu Hemzalovi, bývalém právníkovi, jeho nejbližší nic nevědí...


      (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat