čtvrtek 25. května 2017

Setkání příznivců přírodního zahrádkaření na Kolonii

Tentokrát se na přednášce v Jiráskově domě osvěty na Kolonii sešlo asi dvacet příznivců přírodního zahrádkaření. To, že Permakultura není jen o zahradě, že je to  přístup k životu,  přírodě, že je to  vnitřní naladění člověka a o spoustu dalších informací se s námi podělil lektor Roman Večeřa.


Měli jsme možnost nahlédnout do spousty knih o přírodních zahradách, také jsme měli možnost koupit si sazenici divokého rajčete, nebo jsme dostali semena fazolí. Na ostatní semena původních starých odrůd již bylo pozdě, ty Roman vyměnil s ostatními již v březnu na akci  Semínkovna v Chez Martine.  
Někteří z nás takto již žijí, někteří se přišli seznámit a nasát atmosféru. To, že ve dvouhodinové ochutnávce nelze sdělit vše, je jasné. Důležité je pochopit princip, pochopit , že co my dáváme zemi, to se nám vrací. Spoustu účastníků by uvítalo i praktické ukázky přímo na zahradě a také je mnoho témat, které si zaslouží  svůj vlastní prostor, jako je semenaření, smíšené záhony, přírodní hnojiva, tak snad někdy příště... 

                                       Za spolek Jiráskova domu osvěty Vlaďka Konupčiková









Žádné komentáře:

Okomentovat