neděle 14. května 2017

Zachránili jsme aspoň bod (akt. 15.5.+foto)

Je vyrovnáno, máme aspoň bod
Pokud jsme počítali v dnešním zápase s plným bodovým ziskem, musela by úvodní sestava vypadat trošku jinak. Ale do toho mluvit nebudu, jenom reflektuji názory z ochozu. Vyrovnáním v posledních sekundách utkání odcházíme však přeci jenom se vztyčenou hlavou a je před námi výzva příští neděli.
OP: Božice - Hrádek 2:2 (0:1)
V zápase průměrné úrovně šel do vedení Hrádek, když v 41. minutě využil Radek Kortiš rohový kop hostů. Za domácí srovnal v 63. minutě Jaroslav Hrobár. V 85. minutě proměnil hrádecký záložník Jaroslav Švábek pokutový kop, ale domácí zachránili aspoň bod v nastaveném čase zásluhou Jana Kudličky. Dlužno dodat, že domácí nastřelili v průběhu zápasu dvakrát tyč.

Nastoupili jsme v základní sestavě: Honza Szabó - Jiří Pavelčík, Kamil Kalina, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský (K) - David Švejdík, Miroslav Tkadlec, Karel Vávra, Petr Procházka - David Mlčúch, Jaroslav Hrobár. Na lavičce byli připraveni: Vojta Bačo, Jan Kudlička, Patrik Ležák, Luděk Janků, Bronislav Horáček.

Náš dnešní soupeř potřeboval body ještě víc než my a tomu přizpůsobil taktiku. Zatažený zadek, hra na jistotu a občasné výpady. Taky s rozsáhlou marodkou mu ani nic jiného nezbývalo.

My jsme už ve 3´ měli první gólovku. To si míč pěkně nachystal Roman, vypálil - a trefil tyč! Dorážející Prochy už úspěšný nebyl. Následně to Jura podobně připravil Dejvovi a Roman Mirovi, ale zakončení nebylo. V 8´ se potkali dva hrádečtí hráči s jedním naším na hrádeckém vápně a byl z toho otřes mozku (?) hrádeckého Zdeňka Hoce. Dlouhou chvíli se nehrálo a dlouho trvalo, než se hra zase dostala do tempa. Až v 15´ byla Žapova střela sražená na roh a v 17´ jsme kopali PVK (opět Žap), ale nebylo z toho nic. V 18´ kopal Hrádek z půlky standardku a Honza v bráně měl plné ruce práce. V té době se nám nedařilo pořádně rozehrát a neplodné souboje se odehrávaly daleko od brány. Nám to nešlo, Hrádek se chytil. Až ve 23´ jsme konečně zase předvedli rychlý útok po ose Kája - Žap - Dejv. Sice nezakončený úspěšně, ale s potleskem diváků. "Tak se to musí dělat!" Pěkný míč "do ohně" poslal Jura, ale Prochy opět nic ... a Romanova dělovka skončila ve školní zahradě ...
V 31´ šel dolů Mira (opět se ozvalo zranění) a poprvé na jaře naskočil Hajdy. V útoku byl dneska hodně vidět Dejv, zdá se, že konečně našel své místo v týmu. Přímák po faulu na něho v 35´ kopal Jura a míč byl sražen na roh. Těch jsme dneska kopali několik, ale naprosto bez efektu. Chtělo by to , chlapci, natrénovat ... Pravidelné tréninky prý nejsou zrovna hobby většiny hráčů našeho týmu a začíná to být vidět!!! Přibíráme na váze, ztrácíme výdrž a pohyb, nadměrně se potíme a taky nectíme post, který nám je v sestavě určen. To všechno se dá tréninkem napravit. Každý pátek je trénink nedílnou součástí života každého božického fotbalisty! Když už v týdnu skoro nikdo nemůže ...
Zbytek poločasu jsme bohužel nehráli v pohodě. Hrádecký roh v 41´ vyboxoval Honza na vápno a hrádecký útočník Kortiš jej poslal do naší brány, když se míč před Honzou ještě otřel o hlavu jednoho jeho spoluhráče. "Hrádek měl první šanci a dal gól!" Do šaten jsme tak šli jako zmoklé slepice za stavu 0:1. "Teď bude následovat propláchnutí žaludku a klystýr!"  
Druhou půlku jsme začali opatrně, ale opět s gólovkou. Hajdyho roh v 47´ poslal Kamil hlavou na břevno a tyč! Rozehráváme se, ale mušku má dneska vychýlenou skoro každý: ve 48´ Zdeněk, v 50´ Roman, v 51´ Hajdy. A zase jsme upadli do letargie: "My nemáme územní převahu, my nemáme nic!" Dáváme šance soupeři, faulujeme, ale Honza vše likviduje a jedůvka v 55´ lízala vnější tyč jeho svatyně. V 55´ střídá Prochyho Lopík. Po pěkné akci máme roh, opět bezzubě útočíme a Romanova tvrdá rána opět nemá adresáta. V 59´ pískl úzkostlivý sudí Marek Horký Hajdymu faul, který nebyl. Bohužel to nebylo jeho jediné rozporuplné rozhodnutí. Konečně se taky v 60´ blýskl svým uměním Kája. Po faulu na něho kopal standardku Lopík. Docela dobře, ale nikdo z našich ji nevyužil ... Zůstali jsme v tlaku, nejdřív poslal Dejv míč vysoko nad, ale následná akce se nám už povedla a Jara Hrobár v 63´ ukázal svůj čich na góly. Vyrovnání přišlo pozdě, ale přece. Stav 1:1 vydržel až do 85´.
Mezitím jsme se konečně chopili iniciativy, kopali jsme několik standardek, ale nic se nepovedlo zakončit. Zraněný Švábek ležel na hřišti, zase se dlouho nehrálo. V 73´ přišel na hřiště místo Jary Honza Kudlička a to bylo konečně to, co nás dneska polilo živou vodou. Po faulu na něho kopal v 78´ Žap trestňák, pozorný gólman míč vyrazil. Nevyužili jsme ani další roh, ani další trestňák. Naopak náhlý protiútok Hrádku v 85´ zastavil Kamil faulem ve vápně, penaltu Švábek proměnil a poslal hosty opět do vedení na 1:2. Hodně studená sprcha vyhnala část našich diváků ze hřiště už před koncem zápasu. Nevzdávali jsme to a hlavně Honza to tlačil na hrádeckou branku. Kopali jsme PVK i roh. Dokonce jsme se v 90´ radovali z gólu, ale sudí pískl faul na hrádeckého brankáře. Kvůli dlouhé pauze při zranění Švábka signalizoval sudí, že nastaví 5´. A právě v nastaveném čase, v 94´ , jsme sehráli pěknou partii před hrádeckou brankou a po vyšachování soupeřovy obrany pohotový Honza vyrovnal na 2:2! Góóól!!!!!!!!!!! Díky této brance přeci jenom odcházíme ze hřiště se vztyčenou hlavou. Chtěli jsme však body všechny tři!        (lan)

















Ještě pár fotografií ze zápasu:






























Žádné komentáře:

Okomentovat