středa 10. května 2017

Týden pro rodinu zahájí Svátek matek v KD Božice

Již tradiční Týden pro rodinu zahájí také již tradiční (a ve své podstatě výrazně starší) Den matek. Jako Svátek matek se slaví vždy druhou neděli v měsíci květnu. V posledních letech se však zcela nenápadně stal součástí širšího Týdne pro rodinu, a tak naplňuje to, co mu dříve vytýkali někteří, že totiž to má být svátek pro všechny ženy. Tedy vězte, že tomu tak skutečně je, protože rodinu snad máme všichni.


A když ne vlastní, tak můžeme mít rodinu náhradní. Jak formální - adoptivní nebo pěstounskou - tak i neformální z řad příbuzných, přátel či známých. Týden pro rodinu a Svátek matek můžeme oslavit v božickém kulturním domě v neděli 14.5.2017 ve 14 hodin v sále kulturního domu. S programem zde vystoupí děti z mateřské a základní školy.

Vlastní Týden pro rodinu má letos motto: "Hledáme své kořeny ..."



Motto letošního Týdne pro rodinu míří ke kořenům - a nabízí tak řadu různých způsobů, jak se k němu přidat. Kořeny každé rodiny jsou skryty v rodinné historii, ve starých fotografiích, vyprávění babiček a dědečků o lidech a časech dávno minulých. Rodokmeny zase nabízejí odraz zmizelé historie, často v nich nacházíme místa a jména, která rozšíří náš pohled na vlastní původ o nečekané rozměry. Mohou být námětem netradičního rodinného výletu do míst, kde žili či působili naši předkové. V kořenech rodiny nacházíme i tradice či rituály, které jsou v každé rodině něčím zvláštní a jedinečné. Semínko, které rodina společně zasadí, se může stát košatým svědkem stálosti v čase, věrnosti a odpovědnosti jednoho za druhého - a také dárcem stínu a domovem ptáků. Je jen na nás, abychom nezapomínali na kořeny, z nichž vyrůstáme.

Ve Znojmě je na Týden pro rodinu připraven bohatý program na každý den:


A v Božicích se v rámci Týdne pro rodinu koná Společné odpoledne pro celou rodinu ve čtvrtek 18.5.2017 od 13:30 hodin v Domově Božice (dřívějším Domově důchodců).



(lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat