pátek 12. května 2017

V neděli vyzveme Hrádek. Hrr na ně!

Možná jste se někdo v minulých dnech dívali na CS Filmu na český historický film Jan Žižka. Když byli sedláci táhnoucí na Tábor zaskočeni u Sudoměře panskou jízdou, která se jim ústy svého nejvyššího velitele v podání Miloše Kopeckého s úšklebkem vysmívala, provedl Jan Žižka nečekaný veletoč a místo předpokládaného poklusu volnou plání k blízkému Hradišti hory Tábor se rozhodl postavit pevnou nepropustnou vozovou hradbu mezi dvěma vypuštěnými rybníky.


Vojsko "železných pánů" zaskočené nečekanou taktikou husitského šéfa "si naběhlo na vidle". Dílčí úspěchy sice taky mělo, to když třeba trefili šípem do prsou nebojácnou "boží bojovnici" Johanku, ale konečné vítězství bylo na straně těch obyčejných a nuzných s cepy, vidlemi a praky.
My jsme v neděli v Hostimi padli z důvodů, které jsme se dozvídali "až po"! Na rozdíl od našich hokejistů, kteří zdánlivě ztracený zápas s Finskem dokázali otočit! Udělali pro to maximum, především pak k odhodlání, "husitskému nasazení" a výborné partě přidali i tu Žižkovu vojenskou taktiku. Přeskupili vše, co přeskupit šlo. Promíchali útočné i obranné řady a i bez zraněného kapitána Voráčka jsme všichni cítili, že ten zvrat dokážou uskutečnit. Přesně to nám chybělo v Hostimi. 

Teď však je před námi další výzva: Na našem hřišti přivítáme v neděli 14.5.2017 v 16:30 h tým TJ Sokol Hrádek.

Poslední zápasy obou celků v OP vypadaly takto:
Hrádek-FK Znojmo B 2:6 (0:4). Domácím se na jaře nedaří, také tentokrát na body nedosáhli. O osudu utkání se rozhodlo už do 30. minuty, to hosté vedli již o čtyři branky. Druhá půle výsledek jen upravila. Hosté polevili a domácím dovolili alespoň korigovat góly Patrika Němčeka a Petra Hoce. Za Znojmo dvakrát skóroval Petr Németh a Daniel Kubále, jednou Rudolf Kubošný a Radek Pavlík. Hostim-Božice 5:0 (1:0). První půle po vyrovnaném průběhu nabídla jedinou branku, na konci pěkné kombinační akce z 24. minuty stál Prokeš. Hned v úvodu druhého poločasu navyšoval vedení Pisařovic. Když tentýž hráč proměnil penaltu, hosté rezignovali a pány na trávníku byli domácí. Z převahy oslavil v 78. minutě gól Petříček a v 89. minutě pečetil vítězství Hostimských Tomáš Kandl junior. Zápas sledovala stovka diváků, která byla spokojena za předvedený výkon hráčů i trojice rozhodčích.

A aktuální postavení obou týmů v tabulce:


Takže božičtí Sokoli: Hrr na ně! Hrr na Hrádek!!!

                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat