středa 5. června 2019

Aktuálně z Božic. Do neděle zákaz zalévání a napouštění bazénů

Ilustrační fotka je 7 let stará. Co se za tu
dobu v křídlovické Jednotě změnilo?
Nějaké novinky jsou na webu obce Božice. Jedna důležitá se týká týdenního uzavření křídlovické Jednoty, druhá taková už tradiční o ztraceném jezevčíkovi. O dalších důležitých věcech života obce se tam bohužel nepíše nic.



Prodejna Jednota v Českých Křídlovicích bude 3. - 9. června 2019 z technických důvodů zavřena.




Dnes se zaběhla fenka jezevčíka, černé barvy s hnědým pálením, stáří 8 let, slyšící na jméno Viky. Jakékoliv informace volejte prosím na tel. 515 257 258.

Pokračuje sečení trávy po obci, vypadá to moc pěkně, ale nepokračuje se v úpravě Parčíku republiky kolem lípy u bývalé české státní menšinové školy, dnešní ZUŠ.

Z důvodu nedostatku pitné vody obecní úřad zakazuje zalévání a napouštění bazénů vodou z vodovodního řadu s platností do neděle 9. června 2019.

               (lan)




Z polí to občas v Božicích zavoní jak v povídce Šimka a Grossmanna Jak jsme chovali užitečné zvíře. Občas ale dojde i na "pálení" gum u traktorů. Jako třeba dneska odpoledne na mé oblíbené silnici pod sýpkou.

Hodně domů v Božicích změnilo v poslední době své majitele, tak už to v životě chodí. Při opravách těch starších je to někdy hodně na nervy, a tak si k tomu leckdo pustí hudbu. A občas i hodně hlasitou, až to ruší sousedy široko daleko. Tak tomu bylo dodneška i v ulici k Panskému domu (momentálně známější jako ulice ke zdravotnímu středisku). Sousedům už ale došla trpělivost....

Nebezpečným řidičem zdá se býti jeden mladý muž z Křídlovic. Dneska se řítil silnicí kolem Sklepní uličky u Borotic snad rychlostí 150 km/h!!!! V závěsu měl,ještě jedno vozidlo....kluci asi závodili a málem přitom zavinili dopravní nehodu, která mohla mít katastrofální důsledky. Otázka zní: Kdo zastaví tohoto řidiče? Policie na to zjevně nestačí....

Na mokřadu Niva pod Božicemi jsou letos labutě a prý i s několika mladými. Budu se tam muset vypravit .... A na polích Rochovické pustiny a na Staré hoře je stále viděn čáp. Ale je pořád sám. Říká se, že čápi jsou velice věrní a když přijdou o partnera, zůstanou sami, jiného partnera už si nehledají. Když se mokřad budoval, udělali tam božičtí chlapi "umělé" dřevěné stožáry s kolem na vrcholu. Bohužel jsem tam čapí hnízdo nikdy neviděl.

          (lan)



4 komentáře:

  1. Praktický lékař MUDr. Olejník oznamuje, že ve dnech 17. - 21. 6. 2019 nebude ordinovat. Akutní případy ošetří ordinace MUDr. Přinosila v Dyjákovicích.

    OdpovědětVymazat
  2. Z důvodu nedostatku pitné vody obecní úřad zakazuje zalévání a napouštění bazénů vodou z vodovodního řadu s platností do neděle 9. června 2019.

    OdpovědětVymazat
  3. Česká pošta, pobočka Božice oznamuje, že bude dočasně (1. - 4. 7. 2019) otevřena pouze odpoledne a to:
    pondělí 13:00 - 17:00, úterý 13:00 - 15:30, středa 13:00 - 17:00, čvrtek 13:00 - 15:30

    OdpovědětVymazat
  4. Dětská lékařka MUDr. Čechová oznamuje že od 1.7.do 4.7 2019 se na dětském středisku v Dyjákovicích a Božicích neordinuje. V případě onemocnění se obraťte na dětské středisko Hrušovany nad Jev. nebo na dětské odd. nemocnice Znojmo

    OdpovědětVymazat