pátek 28. června 2019

Blíží se další vlna zápachu z kukuřičných polí

Na kukuřičném lánu dne 28.6.2019
dopoledne u Kolonky
Nikdo nevíme, jak se má správně postupovat při hnojení zelené kukuřice. Víme jenom tolik, že by se speciální kejda měla co nejrychleji zapravovat do země, aby výsledný pachový efekt byl co nejrychleji odstraněn.


Námitka, že přece žijeme na vesnici a něco z vůní pole musíme přece vydržet, moc neobstojí. Zvlášť v těchto extrémně teplých a často dusných dnech. Nějaká oznamovací povinnost tady určitě taky je a prostá lidská ohleduplnost snad ještě úplně nevymizela.

Snímky jsou z dnešního dopoledne u božické Kolonie.

                             (lan)



12 komentářů:

  1. Už je to neúnosné! kolonce je to hrůza ani ověřená okna nemůžeme mít.

    OdpovědětVymazat
  2. Traktorista, který tu kejdu do polí valí, je malý pán. Poslouchá své šéfy. I město Znojmo je bezradné, když Mašovice navážejí ten smrad do polí! Proti oligarchům, ať už se jmenují Babiš nebo V., jsou někteří bezradní a bezmocní. Bojí se jich a raději jim pokorně slouží!!!! Já myslím, že v i v Božicích víme své!!!! Je to smutné, ale je to tak!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Proč se bojíte pojmenovat? Jaký V , napište přímo Vybíral anebo třeba Rada. Na Babiše si troufáte, protože je daleko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu, jen jsem si nebyl jistý, jestli má Mašovice ještě Vybíral. U Agrofertu jsem si jistý, že patří (i přes kamufláže se svěřeneckým fondem) Babišovi. A navíc: Babiš je symbolem toho zcestného způsobu dotačního hospodaření bez ohledu na člověka. Jak dlouho mu lidi budou baštit jeho Kostelecké uzeniny a přikusovat k tomu smaženou koblihu? To ví každý sám nejlépe ...

      Vymazat
  4. Nehcete se zamyslet? Jste na vesnici? Odjakživa kejda/močka nebo hnůj smrdí tak pokud se vám to nelíbí tak běžte do města kde budete čuchat splodiny z aut a další ještě horší věci jak je tohle...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jsme vesničané, ale nemusí bez reptání akceptovat bezohledné Calvéry (to je ten vůdce bandy v Sedmi statečných proti němuž se nakonec stateční vesničané vzbouřili, i když celá léta trpěli jeho aroganci a zlovůli). Až budou Mašovice pracovat podle nařízených způsobů nakládání s kejdou či močůvkou a nenechají na polích stát kalužiny čehosi smrdutého, pak jistě nebude protestovat nikdo! A za druhé: už určitě nastal dávno čas, aby se změnila nejen velikost polí, ale i druhová skladba toho, co tady pěstujeme! Nikita Chruščov (ruský komunistický politik z éry Gagarina) se musí v záhrobí plácat do kolen, jak se jím v roce 1961 obdivovaná "kukurúza" ujala na českých polích!

      Vymazat
    2. Ať se sakra nad sebou zamysli ten kdo ten hnus kejdu tady valí.hlavně v těch vedrech kdy se chceme aspoň člověk vyspat a OTEVŘÍT okno.vždyť jaký smrad byl včera večer i na hodech.no chudáci ti co se dojeli bavit z okolí.a nejlepší argument je všechny vystěhovat do města.a co že jsme na vesnici?! A vůbec to neni pomluva co tady kdo píše.. Je to fakt hnus

      Vymazat
  5. Co tim myslite "podle narizenych zpusobu"....:-)
    Pokud se nekomu z vas neco nelibi...klidne napiste udani na kontrolni organ....a ten necht kona...
    Pomlouvat umi kazdy...ale konat uz malokdo...

    OdpovědětVymazat
  6. Abychom se v noci budili kvůli zápachu z pole, to už je fakt moc! Žijeme sice na vesnici, ale snad ne v močůvce.

    OdpovědětVymazat
  7. Znova opakuji jsou zde kontrolni organy pro zemedelce...szif a ukzuz...staci zatelefonovat a dat tak podnet k prozkoumani zda jde v tomto pripade o " spravnou zemedelskou praxi " oramovanou vsemi vyhkaskami a rostlinolekarskym zakonem ci croos compleins nitratova smetnice nebo dzesy...je toho kupa..jen je treba komu to vadi KONAT!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Anebo je dobré místo udávání zavolat a slušně to řešit....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to je samozrejme az PRVNI krok...predpokladal jsem ze jiz probehl a zustal bez odezvy stavu k lepsimu...
      Nikoho nenabadam udavat..tyto praktiky jsou me cizi...ale zakony a to i rostlinolekarsky a nebo nitratova smetnice se musi dodrzovat a kdo to necini muze prijit i o cast dotaci...
      Tak znovu komu to vadi necht kona!!!

      Vymazat