čtvrtek 27. června 2019

Co se aktuálně děje v Božicích? (akt.)

Kdo chce vidět jednotlivé postavy na
fotografii, ať se přijde podívat do
Hostince u Kudličků zblízka. Otázka
základní zní: Poznáte všechny rozesmáté
tváře na fotografii? A víte, kdo se věnuje
víc své malé dceři než pózování
fotografovi?
Dostali jste do rukou nejnovější číslo Božického zpravodaje, takže víte o všem podstatném, co se děje v Božicích. Tady prý jenom rozeštvávám vás, pokojné občany a ruším vás od svátečního hodovního oběda.


Přesto zůstávám - podobně jako můj "velký vzor" Miloš Zeman - optimistou a budu vás i nadále zásobovat svými postřehy a glosami. Jako správný Štír to možná budu občas dávat až na dřeň, ale vy, moji milí čtenáři, už jste na to ode mě zvyklí a proto můj blog čtete. Slabší povahy pak si najdou jiné, mírnější zdroje informací.

Asi největší diskuzi mezi občany vyvolávají včerejší přelety "Čmeláka" nad Božicemi. Vyslala ho Vodárenská a.s. Znojmo, aby zmapoval bazény na dvorech božických usedlostí? Nebo snad bylo včera prováděno nové letecké snímkování Božic? No, abych pravdu řekl, pokud kroužil nad Pastelkami a našimi dvorky, tak mám ještě jedno možné vysvětlení.... Ale nebudu malovat čerta na zeď v tak vážné věci.
U kulturáku někdo naboural dopravní značku. Jistě už se to šetří, takže to nechám kompetentním orgánům a nebudu popouštět uzdu spekulacím....
Lešení obepnulo bývalo panskou sýpku. Že by současný majitel, firma Hortim, přeci jenom chtěl dokončit celkovou změnu image i u svého skladu a ubytovny? To by byl jednoznačně palec nahoru.
Božičtí školáci zakončili tento školní rok už dnes, ve čtvrtek 27.6.2019. Tak doufám, že všude to bylo na pohár se zmrzlinou, biftek, hranolky nebo řízek. A dva měsíce veget.... Snad se během těch dvou měsíců pustí obec do generálky vstupu do školy, jak bylo avizováno už snad před rokem a naposledy ve Zpravodaji. I když v Božicích se různé věci vlečou neskutečně dlouho. Jako nepříjemný příklad jistě slouží dosud stále nerealizovaný bezbariérový vstup do kulturního domu. A taky nejsou žádné čerstvé zprávy, jak to vypadá s přístavbou I. MŠ v Božicích. Taky se o tom nějak přestalo mluvit.... Podobně jako o stěhování knihovny a informačního centra do nekončené místnosti v obchodně občanské pasáži u hřiště...
Cestu správným směrem ukazuje postupná oprava staré pošty. Momentálně se nově laťuje a následně bude položena nová krytina.
O víkendu máme v Božicích krojované hody. Hodovní chasa začíná v sobotu ráno v božickém kostele sv.Petra a Pavla, kde jim pan starosta předá hodovní právo. To budou držet až do nedělní půlnoci.... Obídek mají letos zajištěný v Pohostinství U nádraží v Božicích. V neděli po obědě je na programu zajímavý fotbálek. Fanynky poctivě trénují pod taktovkou zkušeného trenéra Michala Top.
No a taky se stále radujeme z úspěchu našich borců ve fotbalové III.A třídě. Dneska už je rozhodnuto i o rozlosování v okresním přeboru, kam jsme se zaslouženě vrátili, takže snad zítra, nejpozději v pondělí budeme moudřejší. Já jsem doufám všechny kolem fotbalu potěšil větší fotkou, kterou opora našeho týmu Pumpido ve spolupráci s majitelem hostince připevnili na obložení. Tak ať máme po celý následující soutěžní rok takovou radost jako před 14 dny ve Chvalovicích. :-)

          (lan)





4 komentáře:

  1. v MŠ se možná už něco děje. Poslední týden školního roku se začalo vrtat v nevyužívané tělocvičně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak to by byla další dobrá zpráva. :-) Božické děti si zaslouží, aby pro ně bylo místo v božických školkách.

      Vymazat
    2. Pane Nevrklo,ale v Božicích to bude něčím jiným než místem v MŠ. Letos v I.MŠ chodilo pouze cca 20 dětí.

      Vymazat
  2. Pak je věcí zřizovatele, aby situaci řešil.

    OdpovědětVymazat