pondělí 3. června 2019

Okresní fotbalové soutěže vrcholí! Co bude dál?

Tak vypadá pravá nefalšovaná rodost
ze vstřeleného gólu....
Dvě kola před koncem okresních fotbalových soutěží je stále o co hrát. Kromě padajícího Znojma z 2. ligy, není nic úplně jasného. Třeba to, jestli z I.B spadnou do okresu týmy ze Znojemska dva nebo tři. Dneska jsem však zaslechl další z možných variant budoucího vývoje, jež se týká fungování třetích tříd.


Na stole prý je taky varianta, která by skloubila roční zkušenosti z okresu Třebíč s aktuální situací na Znojemsku. Na Třebíčsku vloni uzavřeli kapitolu zvanou dvě skupiny III. tříd a zvolili tu nejrozumnější variantu: Z nejlepších týmů III.A a III.B vytvořili jednu kvalitní trojku a zbývající mančafty se rozdělily do dvou čtyřek.
Na Znojemsku chceme jít dál. Po vzoru Třebíčska vytvořit  kvalitnější trojku zvanou III.A ("malý okres") a ze zbývajících mužstev dolních pater tabulek sestavit III. B ("slabší trojku"). Čtyřky by zůstaly beze změny ve třech skupinách.
Postupový klíč by byl jasný. Z okresu by podle situace padal někdo (minimálně jeden) do skupiny III. A. Odtud by nejlepší (v případě mimořádných postupů i dva) postupoval do okresu a nejslabší by sestoupil do skupiny III.B. Tam už by byl pohyb větší, protože by do ní měli možnost postoupit vítězové jednotlivých čtyřek (IV.A, IV.B a IV.C). Jemnůstky by se doladily, ale princip se zdá schůdný a pro okresní fotbalové soutěže nosný. Zůstal by kvalitní okresní přebor a přibyla by kvalitní skupina III.A. 
Máme za to, že by nám mělo jít především o kvalitní fotbal na Znojemsku a o co největší atraktivitu soutěží, kde se diváci budou těšit na kvalitní soupeře a kvalitní fotbalové zážitky. Tak uvidíme....

               (lan)

5 komentářů:

  1. ten napad byl asi vhospodě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omyl. Inspiroval jsem se v systému soutěží mistrovství světa v ledním hokeji. Naše fotbalová III.třída odpovídá Divizi I sk.A. Citace: V divizi I hraje 12 týmů. Ty jsou rozděleny do skupiny A s šesti týmy a rovněž šestičlenné skupiny B. První dva týmy skupiny A postoupí do elitní skupiny mistrovství světa, poslední sestoupí do skupiny B I. divize. Vítěz skupiny B postoupí do skupiny A I. divize, poslední z této skupiny sestoupí do skupiny A II. divize. (lan)

      Vymazat
  2. zdravím,podívejte se na DK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádná radost:-( Jihlava a Zbrojovka Brno ví, o čem je řeč!!!

      Vymazat
    2. Má snad být odkaz na jednání rozhodčích v uvedených utkáních omluvou skandálního vyhrožování rozhodčímu členem Vašeho oddílu?

      Vymazat