sobota 15. června 2019

Úterní protest proti Babišovi ve Znojmě (dopl.foto)

Protestní shromáždění začíná...
O stovku více účastníků protestního shromáždění než před 14 dny se sešlo v úterý 11. června v podvečer u morového sloupu na Masarykově náměstí ve Znojmě. Hlavní organizátorka protestu Martina Špačková pozvala na schody sloupu několik řečníků z řad znojemské občanské veřejnosti, několik kvalitních znojemských umělců, pozdravili nás studenti pražské umělecké školy a brněnsko-znojemský herec a moderátor Filip Teller.


Všichni nám nabídli svůj pohled na současné dění v Česku a pozvali nás na velké protestní shromáždění na pražské Letné v neděli 23. června. Ze Znojma budou organizovány dva autobusy, informace získáte u Martiny Špačkové. Zazněla vlastní tvorba i Krylův protestsong Karavana mraků.
V závěru si účastnící mohli obkreslit žlutou křídou svá chodidla na dlažební kostky, aby pochybovači věřili, že se nás tam nesešlo čtyřicet ale skoro čtyři sta.
Vše se tentokrát, tak jako i v jiných městech, neslo pod dohledem státní Policie. Tím jsme měli zajištěnou naprostou bezpečnost.

                                                   (lan)
P.S. A vynikající v úmorném pozdním odpoledni byly malé originální kalíšky ledové kávy pana Knoppa, které sám roznášel mezi námi.

V rámci korektnosti dodávám, že ten, kdo chce vidět Andreje Babiše na vlastní oči, může se pokusit zachytit jeho dnešní přelet z lednicko-valtických mokřadů k čističce v Prosiměřicích.

























1 komentář:

  1. "Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová vyjádřila ve čtvrtek na koncertu v Praze na její počest pochopení lidem, kteří v Česku demonstrují proti českému premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a za nezávislost justice. „Dokážu rozumět Václavskému náměstí plnému klidných lidí, protože jsem rozuměla náměstím v Bratislavě,“ řekla Čaputová. Připomněla tak loňské protesty na Slovensku proti vládě Roberta Fica." Slovákům můžeme jenom tiše závidět, že si dokázali s výraznou většinou zvolit takovou prezidentku. Třeba to příště dokážeme taky a prezidentem si zvolíme např. gen. Petra Pavla. A jen tak mimochodem, narodil se ve stejný den jako já nebo Bohoušek. :-)

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/rozumim-namestim-v-praze-stejne-jako-tem-v-bratislave-caputova-podporila-demonstranty.A190620_204043_ln_domov_krku

    OdpovědětVymazat