sobota 28. prosince 2019

Kdo pozná starou božickou nebo křídlovickou ulici? (akt.30.12.)

Sběratel starých fotografií a pohlednic Božic Marek Klíč publikoval už před časem tuto fotografii. Zatím se nám nepodařilo odhalit, o kterou starou božickou nebo křídlovickou ulici se jedná.


Fotografie byla pořízená před rokem 1938, ale možná to ještě v roce 1945 v onom místě takhle nějak vypadalo, ale už tam stál i RD z bílých cihel. Něco napovídá úvozová cesta, něco řada domů směřujících evidentně do kopečka... Tak třeba se někdo pokusí uvést nás blíže k odhalení tohoto místa.

Původně publikováno 21.12.2019.

                                                           (lan)

Aktuální foto této ulice:

Zifčákovi, Procházkovi, .....

4 komentáře:

  1. Je to cesta ke hřbitovu. JL

    OdpovědětVymazat
  2. Tak Já myslím že je to dnešní Zifčákovu (pohled ke kapličce). Vyšší dům vzadu Waasovo, potom proluka (dnešní silnice), koloniál u kapličky a pak již zbouraný dům Krupiců (dnes Turoň R.). A kdo myslí že ne ať mi to vyvrátí?! Jaká je hlavní cena? Marek Klíč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... si myslím, že je to ulice v Božicích za kapličkou, směrem, kde bydleli Kudličkovi, Bernatovi, Cabákovi a ten obchod je původní, který pak vlastnili a prodávali v něm Zelníčkovi. Ten byl hned po pravé straně na začátku. To by mohla být ta správná ulice. Dříve to tak, než se upravily cesty, bylo skoro všude tak blátivé. (me)

      Vymazat
  3. Přikláním se též k výše uvedenému. Zdá se, že to začíná u Kašpárkových, pak Waasovo, zeď (zde byl později postaven dům z bílých cihel - Královo) a Vlachynských. Pak silnice (vpravo jedna z lip u kapličky), a domy: Zelníčkův koloniál, Kudličkovo (děda a babička K.), Čarvašovo (později zbořeno), Bernatovo s pekárnou, Prachařovo (později Kučerovo), Michalíkovo.... a dál dozadu až k Březinovému. Hlavní cena je jasná: Markovi patří místo u kulatého stolu. :-) (lan)

    OdpovědětVymazat