pondělí 9. prosince 2019

Roztomilé Božické jesličky (foto+video)



Tři, dva, jedna - teď!!! Jůůůů.... Na rozdíl od rozpačitého rozsvícení vánočního stromu před týdnem u kulturáku, bylo rozsvícení kapličky krásné! Jůůů!!! A ten betlém: Jééé, ten je krásnej....


A já bych řekl, že všechno bylo při dnešním podvečeru na Božických jesličkách krásné. Byl tam pekelný kotlík, od něhož se zapalovaly prskavky, bylo tam tajemno, bylo tam občerstvení, byl tam taky perfektní všudybyl čert a byl tam i důstojný svatý Mikuláš s andílkem. A děti se pomalu přesunuly do fotelů Kina Marta, aby shlédly neokoukanou pohádku.
A byla tam taky retro toaleta, jíž už se asi blýská na modernější časy, protože venku na chodníku už jsou načárané barevné značky pro plynofikaci a napojení na kanalizaci. Tak se snad v roce 2020 konečně dočkáme. Nových toalet i nového topení. A to musím pochválit, že tam dneska bylo příjemně vytopeno.
Prostě taková malá venkovská slavnost, která hřála u srdíčka svou normálností, obětavostí, úsměvy a dobrou náladou. Tak by to mělo vypadat vždy a všude.

Poděkování patří především Ivanu Hudcovi ml., celé jeho široké rodině a přátelům, kteří se všichni zapojili do zdárného průběhu akce.

                                                     (lan)

P.S. A až to stáhnu, bude ještě video! :-) Tak už je!







































1 komentář: