neděle 15. prosince 2019

Sametový štulec bývalého pana starosty. Velká výzva pro zastupitele v roce 2020

Hasiči dostanou dvoje nová vrata u
hasičských garáží a celkové zateplení
těchto budov, aby tam mohla stát tatra
s vodou i v zimě
Už už to vypadalo, že se monotonní jednání obecního zastupitelstva uzavře tak nějak..., ale závěrečných pár minut diskuze občanů přeci jenom probudilo poklimbávající přítomné.


Začal to svými třemi velmi případnými dotazy křídlovický občan M. J. Už první dotaz otevřel problém, který i na tomto blogu rezonoval před nějakým rokem: Počítá se s dokončením chodníku k nádraží? Odpověď zněla, že počítá, že se hledal vhodný prostor, kudy by měl vést a nyní je to už jenom na rychlosti projektanta, který to prý snad přes zimu zvládne ... Projekt prý je velkorysý, počítá se i s přechodem pro chodce. Tak uvidíme, co uvidíme v roce 2020.
Druhý dotaz taky padl na úrodnou půdu. Týkal se umístění herních prvků v lesoparku, něco jako mají v lesoparku ve Velkém Karlově. Ano, ano, už se na tom pracuje brzkým oslovením odborné firmy....
Třetí dotaz směřoval ke značeným přechodům a přechodovým místům. Je jich v obci zoufalý nedostatek, tak alespoň u obou Jednot, jak božické, tak křídlovické.  Vyvoláme jednání s Jihomoravským krajem, zněla povzbudivá odpověď.
Komplikovanější už to bude kvůli vlastnickým vztahům s budováním pořádné komunikace od Hoja Dvora (dříve Pavlíkovo, dnes Čadovo) k Emínu. Tak prý se zkusí po Novém roce jednat s Pozemkovým fondem a uvidíme....
Všichni řidiči si všimli, že na novém obchvatu Lechovic chybí směrovka na Božice, která na staré státní silnici odjakživa byla. Bude tedy vznesen dotaz na SÚS Jihomoravského kraje. Tady si dovolím malou osobní vsuvku: Jihomoravský kraj, to je žába na prameni dalšího rozvoje našeho regionu a pod vedením současného pana hejtmana (za ANO) je patrná velká stagnace a velký ústup ze slávy a rozmachu za éry jeho předchůdců. Jsou to jenom nemastné, neslané sliby - a skutek utek!
Závěr obstaral bývalý starosta obce Ing. Zdeněk Čurda. Jeho slova byla jasná, úsporná a trefná. Mj. pravil: Rozpočet je moc opatrný, měli byste (myšleno celé zastupitelstvo) vymyslet něco pořádného! Občané po vás chtějí vidět nějakou práci.

 Schválené body jednání najdete na webových stránkách obce Božice.

                                                                                                   (lan)

2 komentáře:

  1. S největším balíkem peněz bude mezi jihomoravskými okresními městy příští rok operovat Znojmo. Už druhý rok po sobě pokračuje v trendu investování do budoucna. Radnice do investic a oprav posílala více než dvacet procent rozpočtu města. Příští rok to bude téměř čtvrt miliardy. „Navíc počítáme tím, že do rozpočtu formou rozpočtového opatření zařadíme výstavbu krytého bazénu v předpokládané hodnotě dvě stě až 250 milionů. Objem investic tak dosáhne absolutního rekordu,“ řekl starosta Znojma Jan Grois.
    Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/vystavba-kryteho-bazenu-za-ctvrt-miliardy-znojmo-chysta-rekord-v-investicich-20191213.html

    OdpovědětVymazat
  2. Hasičský záchranný sbor JmK informuje, že z důvodu uctění památky obětí tragické události ve Fakultní nemocnici v Ostravě budou dne 17.12.2019 ve 12.00 hod. mimořádně spuštěny sirény jednotného systému varování. Půjde o nepřerušovaný tón sirény v délce 140 s bez doprovodného textu. Současně HZS JmK informuje, že se ruší pravidelná zkouška sirén dne 1. 1. 2020.

    OdpovědětVymazat