neděle 19. února 2012

Karneval nově

Letošní dětský karneval zaujal. Zaujal několika novinkami, věřím, že přítomnými přijatými vesměs pozitivně. Pořadatelky a pořadatelé z Klubu rodičů při I. mateřské škole v Božicích si pozvali zajímavého průvodce celým odpolednem, známého znojemského moderátora a kejklíře Milana Jonáše, o hudbu se postaral DJ IZZY COOPER.

Tradičně nabitým sálem se tři hodiny producírovalo nepřeberné množství malých i větších karnevalových postaviček. Úvodní průvod masek představil všechny karnevalové účastníky. Bavili se, zahráli si oblíbenou "židličkovanou", zatančili si "kačátko", pobavili se žonglérskými kousky Milana Jonáše, fandili tatínkům, kteří soutěžili v nafukování balónků a samozřejmě neminuli stánek s občerstvením.S napětím čekali, které masky budou odbornou porotou (ve složení Jitka Kročilová, Marcela Hnízdilová a Eva Vlachynská) vybrané jako nejlepší. Do trojice oceněných se dostala "smrtka", "námořnice" a "lesní víla". Závěrečná autogramiáda uzavřela velice příjemné odpoledne v božickém kulturním domě.
V krátkém čase tak máme za sebou druhou zdařilou akci Klubů (Sdružení) rodičů, která pracují při našich školách. Po Školním plese (4.2. Sdružení rodičů při ZŠ Božice) Dětský karneval (18.2. Klub rodičů při I. MŠ) a před námi ještě Dětský den (ten bude 2.6. v režii Klubu rodičů při II. MŠ). Možná to většina občanů a návštěvníků ani nezaznamenala, já to však považuji za velice významný posun v životě naší obce a za důkaz toho, že neformální občanská sdružení jsou velice akční a organizačně schopná. Všem, kteří se na těchto zdařilých akcích podílejí, patří náš dík.
                                                                                       Ladislav Nevrkla a spol.










































Žádné komentáře:

Okomentovat