pondělí 5. března 2012

Školní fotbalové soutěže - McDonalds Cup a Coca Cola školský pohár

Vzhledem k velké fotbalové tradici v naší obci a aktuální situaci zveřejňujeme následující výzvu a připojené informace. Fotbalová asociace České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Asociace školních a sportovních klubů a další partneři pravidelně organizují tyto fotbalové / futsalové soutěže pro všechny základní školy v České republice.

McDonalds Cup – 1.stupeň ZŠ; http://www.mcdonaldscup.cz/
Největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol. Letos se koná jubilejní 15. ročník. Ve dvou věkových kategoriích nastupuje do turnaje téměř 85 tisíc chlapců a děvčat ve věku 6-11 let. McDonald's Cup se hraje na 3 589 základních školách České republiky a stále se zapojují další. Chcete-li se zúčastnit této vynikající fotbalové soutěže, přihlaste se na své základní škole u třídního učitele nebo u učitele tělocviku.

Coca Cola školský pohár – 2.stupeň ZŠ; http://www.skolskypohar.cz/
Po krátkém přerušení startuje na jaře 2012 už 10. ročník populárního školního fotbalového turnaje Coca-Cola Školský pohár. A na rozdíl od minulých let budou mít ve školním roce 2011/2012 děvčata a chlapci každý svou vlastní soutěž! Pohár je určený pro žáky a žačky druhého stupně základních škol, gymnázií s víceletým vzdělávacím programem, narozené mezi 1. 1. 1996 a 1. 1. 2000.
Výjimka: sportovní gymnázia se zaměřením na fotbal, sportovní třídy se zaměřením na fotbal a školní sportovní střediska se zaměřením na fotbal.


Školská futsalová liga – 7. a 9. třídy 
Pod hlavičkou "Fotbal ano - drogy ne!" nabízí ŠFL šanci desetitisícům chlapců a děvčat,
registrovaných i neregistrovaných ve FAČR! Školská soutěž ve futsalu, určená zvlášť pro
chlapce a zvlášť pro dívky (paralelní soutěže), kteří/které jsou studenty denního studia
příslušné školy.
http://nv.fotbal.cz/futsal/SkoFL9/index.php
http://nv.fotbal.cz/futsal/SkoFL7/index.php


Vyzýváme tímto učitele TV na základních a středních školách, trenéry, rodiče či funkcionáře, přihlašujte své malé hvězdy na tyto turnaje a dopřejte jim další sportovní i životní zkušenosti během skvělých turnajů, na které budou mít vzpomínky dlouhé roky, někteří z nich třeba i celý život. Pomozme společně zdravému vývoji našich dětí, abychom mezi námi viděli stále více sportujících a hlavně zdravých dětí, i tyto akce k tomu mohou
výrazně přispět.
Prosíme také o zveřejnění této zprávy na webových stránkách klubů, OFS, KFS a dalších případných periodikách, za což předem velmi děkujeme.
 
Mgr. Otakar Mestek                        Mgr. Michal Blažej
ředitel Grassroots oddělení FAČR    člen Grassroots oddělení FAČR

Žádné komentáře:

Okomentovat