úterý 27. listopadu 2012

Jak se krade za bílého dne

O víkendu jsem se zaradoval, když jsem před prodejnou božické Jednoty uviděl ve stojanu upíchnutou zelenou babetu. Moje radost však byla předčasná.
Minulý týden přinesly regionální týdeníky policejní zprávu týkající se krádeže babety v Božicích.Trocha novinářské licence pravila ve zlehčovacím tónu cosi o tom, že si nakupující už nakoupené rohlíky neodvezla. Byla by to možná i pravda, kdyby vozidlo nepatřilo vedoucí prodejny a kdyby na onom místě nestávalo prakticky den co den, od chvíle, kdy dotyčná paní prodavačka do této prodejny před několika lety nastoupila.
Nějaký "výlupek" odpozoroval pravidelný rituál a v době největší špičky kolem páteční osmé hodiny ranní na uvedené nezajištěné babetě odjel. Nebo ji hodil na korbu vozíku či přívěsu? Faktem je, že si nikdo ničeho nevšiml. A jestli si někdo všiml, měl by volat 158 nebo 112, tam ho rádi vyslechnou.
Související záležitostí je skutečnost, že z jednoťáckých prodejen není dneska po stavebních úpravách prakticky vidět ven, takže o tom, co se děje před prodejnou, nemají pracovníci obchodu ponětí.
A současná zelená babeta před prodejnou? Ta patří tátovi paní vedoucí. Věřme, že ji zapůjčil jenom dočasně a že se stejně jako my všichni dočká vrácení ukradeného vozidla.
                                                                   Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. pokud se Babettka najde bude jen dobře. Buhužel dopravní prostředky, které nepodléhají evidenci dopravního inspektorátu se hledají velmi špatně, troufám si říct,že se naleznou málokdy. Vše nyní záleží na svědcích, nebo náhodě. Pokud již stroj není zdrojem náhradních dílů. to je smutná realita.

    OdpovědětVymazat