středa 28. listopadu 2012

Vivat Petr Fučík!

Nádherný byl pohled na dnešní titulní stranu Lidových novin. Čtveřici nejlépe hodnocené kuchyně v celé České republice vévodí šéfkuchař Petr Fučík, rodák z Božic. Titulek LN zní jasně: Nejlepší restaurací roku podle Maurera je Koishi Fish & SushiO Petrovi jsem se zde zmiňoval již v loňském roce, kdy zabodoval poprvé a umístil se v první desítce. Jeho letošní vítězství je určitě zcela zasloužené a je možná jenom škoda, že jsme  restauraci, v níž tón její kuchyni udává Petr Fučík, ještě nenavštívili. Budu dnes pracovně celý den v Brně, možná to tedy napravím již dnes!!!
Kdo chce vědět víc, nechť si koupí dnešní Lidové noviny. Jejich součástí je samostatná příloha s profily stovky nejlepších restaurací v Česku.
Ke cti Petra Fučíka bych připočetl i skutečnost, že si Petr vymínil, aby na fotografii vítězů bylo celé kuchařské osazenstvo zmíněné restaurace. Zdůvodnil to mj. tím, že jsou bezva parta, která se schází i mimopracovně a právě dobré vztahy na pracovišti i mimo ně jsou jedním z důležitých stavebních kamenů, které vedou k úspěchům a metám nejvyšším. Vždyť se podívejte kolem sebe, na své pracoviště a hned vidíte, jestli je založeno k úspěchu nebo půtkám a problémům. Tož tak, jak by řekli na Slovácku! A Petrovi upřímně blahopřeji.
                                                                                   Ladislav Nevrkla


1 komentář:

  1. Petra jsem dneska zahlédl i v brněnském večerníku na ČT.

    OdpovědětVymazat