pátek 9. listopadu 2012

Svatomartinský fotbal - uhráli jsme konečně bod! (akt. 12.11. ve 21 h)

Kraj sice zrušil předehrávané jarní kolo, okresní soutěže se však budou hrát podle plánu, nic se nezměnilo. V sobotu se hrálo utkání dorostu: Božice - Skalice 5:2 (3:1). V neděli remizovali muži v Hostan OP s Dobšicemi B 1:1 (0:0)
K zápasu dorostu vím jen tolik, že naše branky dal Čagy (2x), Lukáš Svoboda, Sláva Urban a Karel Vávra. Za Skalici stříleli Binder a Dočekal.
Hostan OP: Božice - Dobšice B 1:1 (0:0). Branky: David Švejdík - Aleš Stehlík
Hosté posílení o 5 hráčů áčka (oba útočníci, dva záložníci a stoper) měli 20´ drtivou, ale neplodnou převahu.  My jsme  však tlak přestáli, byli jsme důrazní a vyvarovali jsme se "propadů", i když několik chyb jsme ještě v průběhu 1. půle i ke konci 2. půle vyrobili. Celkově jsme však nepůsobili špatně - zkušení hráči Džamp, Honza a Lopík drželi střed hřiště, zadek jistil svými zákroky Machy (myslím, že za celý zápas udělal jedinou chybičku) a vynikající byl Slámič v brance. Bod jsme si zasloužili a proti posílenému soupeři si ho i náležitě považujeme. Díky, chlapi, za něj i za bojovnost. Stínem zápasu bylo zranění Michala Topolčana v 58´s podezřením na zlomeninu kotníku (dáno do zápisu). Tady vkládám aktuální info: Michal byl na pohotovosti, jsou to "jen" natažené vazy, žádná zlomenina. Zápas s přehledem řídil Aleš Richter.
Více zase zítra, teď odcházím na ukončenou.
Z ukončené jsem se už vrátil. Posezení výborné, guláš vynikající (Mirek Papežík je mistr kuchař!!!), slivovice různých druhů podávaná pravidelně v malých dávkách rekonvalescentem Jarou neměla chybu a uvolněná atmosféra, to všechno jsou pozitiva! Slíbil jsem Zdeňkovi, že ho za dnešní výkon musím pochválit. Fakt si to zaslouží. Říkal Honza: Víc mě štve to břevno v 88´, než ta neproměněná gólovka v 33´! Kdo na zápase byl, ví, o čem píšu! Honza to měl dát nahoru, ale stál metr před obráncem, který zaskakoval za vyběhnuvšího gólmana a poslal mu to do nohou!!!
Kdybych měl dneska vybrat trojici našich nej- hráčů, bude to v pořadí Lopík, Slámič, Machy. Honzu, Džampa a Evžena s Marianem beru za spolehlivé pilíře (i když Marian si dneska vybral několik slabších chvilek). Dneska chválím dva hráče za bojovnost: Michala a Zdeňka. Hodně nás všechny překvapil Lukáš Svoboda! A jeho podíl na vyrovnávacím gólu je neoddiskutovatelný. Své maximum ze sebe vydal Luke a já sám mám slabost pro Romana. Hlavně proto, že vždycky přijde, vydá ze sebe všechno a v 15 letech je jeho přístup příkladný. To fotbalové přijde. A trenérovi Viktorovi přeju, aby to s námi prožíval i na jaře. Vnesl do mužstva jiný pohled i jiný přístup. Není to na škodu. Osobně bych na jaře rád viděl v mužstvu i Pacíka. Vím od vedení žáků, že jsou s ním jako s trenérem maximálně spokojení. Má to všechno ve svých rukách. Jenom dodávám, že srdcaři mají hrát. A to Pacík určitě je!
Naše sestava: David Sláma - Zdeněk Chrenovský, Lukáš Machač, Marian Vávra - Lukáš Chromý - Michal Topolčan (od 58´ Lukáš Svoboda), Jan Kudlička, David Švejdík, Pavel Ležák - Evžen Egner, Roman Šob (od 80´ Viktor Luskač). Na lavičce ještě připraven Tomáš Rauš. Trenér Viktor Luskač, vedoucí mužstva Ivan Marek.
Úvodních 20´ jsme byli pod vytrvalým tlakem Dobšic. Oba útočníci z vyšší soutěže i další trojice vyčnívali nad ostatními. Naši však hráli pozorně, obětavě a trpělivě a tento dusivý tlak ustáli. Hostující elita naopak své spoluhráče z obvyklého základu uhonila a tak bylo utkání v dalším průběhu vyrovnané s gólovkami na obou stranách. Za půlku jsme se poprvé podívali v 6´ po přímém kopu, jinak byl nejzaměstnanějším mužem této části hry náš brankář Slámič. Zvlášť se blýskl v 11´, kdy zázračně vytáhl na roh šanci Stehlíka (6). Po následném závaru zastavoval míč se štěstím na čáře Honza a poté ho Marian vykopává daleko do pole. Dobšické útoky pokračovaly (stříleli hráči č. 9. 11) a na vyloženou šanci v 18´nedosáhla 9.
Ve 20´ se přeci jenom dostáváme do hry, podržíme aspoň chvíli míč. Hostům pomáhá i ostrý vítr, který je žena dopředu. Ve 22´střílí z asi 25 m Honza, gólan jeho střelu kryje. "To je vono, Zdeno!" volá náš ochoz, když Zdeněk s přehledem zastavuje dobšický útok. "Proti nám hraje kvalita," konstatuje jeden z nás ve 24´, když Slámič bravurně chytá další nebezpečnou střelu. Ve 27´ je faulován Lopík, standardku zahrává zleva Honza, míč se dostává k Džampovi, tomu ale míč bere z kopačky dobšický gólman. byla to naše zatímní největší šance! Faulován je Michal a opět útočíme kombinací. Škoda, že ve 29´ nevyšel oblouček Evženovi. Střela neměla rychlost, gólmana sice obstřelila, ale dobšický obránce ji doběhl ještě před brankovou čárou. ve středu hřiště držíme míč, hosté podnikají občasné brejky, které výborně hrající Machy zastavuje. V 33´ jsme měli jednu ze dvou tutovek v zápase. Honza se sám proháčkoval až před brankáře, odraženou střelu poslal při zemi do branky, kde stál jenom obránce a ten ji odkopem likvidoval. "Proto mu to zvednu někam a nemá šanci!" znělo od nás: Honza to ví taky. brzy poté jsme byli v šanci znovu: dvojice Honza - Lopík zahrozila, ale v konečné fázi nezpracoval Lopík rychlý míč na přesnou střelu. Po akci Michal - Lopík máme aut a stejně tak aut vybojoval Lopík v 37´, po akci Michala bojuje s gólmanem Evžen. Džampem perfektně kopnutý roh ve 40´ Evžen podběhl. Škoda. Dobšický brejk v 41´ po ztrátě Mariana tři útočící hosté dokonale "dokopali".
Druhou půlku jsme zahájili svěže, s větrem v zádech. Jenže běžela 48´, docela nevinná akce Dobšic skončila před vápnem faulem Machyho. Postavili jsme čtyřčlennou zeď, hostující hráč ji lehkým míčem přeloboval, dokonale nás zmátl, zůstali jsme ztuhlí stát a zkušený Aleš Stehlík tento lehce hozený míč zavěsil nekompromisně do naší branky. Byla to hodně studená sprcha - prohrávali jsme 0:1! Pokračovali jsme však ve zlepšeném výkonu. Hned ve 49´ se v šanci ocitl Evžen, zpracovával však míč opačnou nohou, než by bylo bývalo třeba, aby byl úspěšnější. V 50´kope Machy přímý kop a opět Evžen hlavičkuje nad. Faul na půlce si vykoledoval Lopík. Opět kope Machy - gólman míč vyráží do pole. Nádherný moment nám připravil Michal s Lopíkem, kdy druhý jmenovaný přesnou bombou překvapil gólmana a ten jen tak tak vytáhl těžký míč na roh! To běžela 52´ a my jsme cítili, že vyrovnání visí ve vzduchu! Kopali jsme 2x roh, ale nic z toho. Obranným zákrokem se blýskl Džamp. V souboji o míč zůstal v 55´na trávníku ležet Michal Topolčan! Viděli jsme to bledě. Michala odnášejí dva spoluhráči na lavičku a v 58´ je nuceně vystřídán a odjíždí do nemocnice. V té chvíli nám spadly brady, Michalův táta Martin stál u zábradlí s hlavou v dlaních! Tak dobře rozehraná partie, my v tlaku a teď tohle! Dobšice ožily, Marian se opět mazlil s míčem a ztratil ho, Machy zastavil pronikajícího soupeře nedovoleně na hranici vápna. Byla z toho v 59´velká šance Dobšic, míč se plížil před čárou zleva doprava - a nikdo na něho nesáhl! Stačilo jenom ťuknout a byl v naší síti! Profesorský fotbal hostů "slavil" svůj další "úspěch". Naštěstí pro nás. Je to jasné: je třeba ztrestat tuto dobšickou nemohoucnost! Hosté faulují náš rozvíjející se útok. Míč si kousek od naší střídačky staví v 61´ Machy. Je to v úctyhodné vzdálenosti od branky a Dobšice staví do zdi jenom jednoho hráče. Machy kope dobře za zeď, tam se míč dostává ke střídajícímu dorostenci Cigimu. Ten jako zkušený mazák nezazmatkuje a přihrává na milimetr přesně dobře stojícímu Džampovi: nápřah, bomba a  GÓÓÓl!!!!!! Řveme radostí jako pominutí. Běží 62´ a my nejen vyrovnáváme na 1:1, ale taky konečně protrháváme střeleckou smůlu z posledních zápasů.
Roh Dobšic likviduje Machy, áčkaři v týmu Dobšic velí k útoku. Jsou znovu důrazní, rychlí ve startu na míč a nebezpeční. Krásnou akci předvedl v 70´ Honza, ale byl faulován. Džampův míč po zemi k tyči gólman se štěstím vyráží na roh a následující střelu vyboxoval. V 72´ si trio Dobšických zopakovalo rychlý atak naší brány, ale provedli to ve finále opět špatně. Osvobozující odkop má na kopačkách Zdeněk, po něm posílá Honza do šance Evžena. Dvakrát na nás útočí hosté (74 a 75´). Slámič vykopává na půlce je faulován Džamp, standardku kope Machy, škoda, že na ni Evžen nedosáhl: "Stačil jenom trkanec!", zní rady z ochozů. A zase jsme měli dvakrát štěstí v 76´ a zvláště v 77´. Úspěšný střelec Stehlík to napral do naší dobře postavené zdi, následovala trocha zmatku v našem vápně končí dobšickým rohem. Výborný obranný zákrok předvedl Lopík a posílá Cigiho do útoku. Jsme na půlce soupeře a sám Lopík střílí. Na hřiště jde trenér Viktor (80´) a my přeskupujeme naše řady. V 83´ pálí Džamp  z vápna těsně vedle pravé tyče. V naší obraně opět úspěšně vypomáhá Lopík (84´) a hned za chvílí tentýž hráč střílí levačkou těsně vedle!
Blíží se závěr a v něm dvě velké příležitosti - po jedné na každé straně. Nejdříve jsme přežili hrozný závar před naší brankou: vše začalo Marianovou ztrátou míče - "Když je Marian u balonu, tak to dneska smrdí!"! Přežili jsme a jdeme do útoku. Běží 87´, míč má Cigi, míč ztrácí, aby ho vzápětí vybojoval Honza, ťuká sio s Lopíkem a PÁLÍ - BŘEVNO!!! A míč končí na horní síti! Ufff, to byla škoda! Byla by to haluz, ale co? Ještě střílí hostující střídající hráč Michal Bitala, střelu tečujeme na roh a Slámič vše bezpečně řeší! A pak už následuje hvizd rozhodčího Richtera. Je dobojováno. Jsme spokojeni: s bodem, s bojovností, s výkonem. Jenom čekáme, s jakou se vrátí Michal z nemocnice. A míříme do Hostince u Kudličků! A jak to říkal Jiří Sovák ve filmu Marečku, podejte mi pero!: "Po okraj, maminko, až po okraj. Dneska jsme si to zasloužili!"   Všichni, kteří hráli. Nechali na hřišti srdce i duši a ono se nám to vrátilo.
Tak takhle i na jaře, chlapi! Jedenáct bodů není zrovna moc, ale zdravý duch mužstva je velkým příslibem. Přes zimu mužstvo vhodně doplníme, do hry by se mohl vrátit i jeden náš bývalý hráč a střed tabulky by měl být naším reálným cílem. O podobě zimní přípravy není ještě definitivně rozhodnuto, existuje několik variant, každá má svá pro i proti. Tak sledujte průběžně tyto stránky. Až budu něco vědět, napíšu.

A ještě doplňuji:
Hostan okresní přebor:
Rakšice Oleksovice 3:1
Bohutice Jaroslavice 2:1
Jezeřany Přímětice 3:1
Chvalovice Miroslav B 3:3
Olbramovice Práče 0:2
Božice Dobšice B 1:1
M. Krumlov B IE Znojmo B 2:0

                                                                        Ladislav Nevrkla

5 komentářů:

  1. DK projednala námitku kapitána družstva TJ Dynamo Oleksovice v souvislosti s utkáním A1A1307 ze dne 4.11.2012 mezi odd. Bohutice – Oleksovice. DK konstatuje, že nejsou dány podmínky pro DŘ.

    OdpovědětVymazat
  2. Odložené utkání: Božice Olbramovice SO 17.11. 13:30 Števica, bez čekací doby.

    OdpovědětVymazat
  3. Abychom byli spravedliví: Marian měl proti sobě dobšické áčkaře,ato byla silnější káva...

    OdpovědětVymazat
  4. Marian hraje moderním způsobem, jako dneska ukázali Theo,Limberský,Darida nebo Lafata

    OdpovědětVymazat
  5. Marian i přes své kličkování, je kvalitní hráč a už dlouho patří do základní sestavy týmu ,,A'' upřímně buďme rádi, že takovíto hráči pořád za ,,A'' tým hrají. Nikdy nevíte, kdy nastane situace, že nebude vzít koho. Važme si všech hráčů a nikoho nehaňme či odsuzujme, každému se někdy něco nepovede. Buďme rádi za pomoc dorostenců, bez které by jsme se dnes nejspíš neobešli. Já za sebe děkuji všem, kteří se ať už jakkoli podíleli na fungování božického fotbalu. Děkuji dorostencům, jelikož chápu, že je to pro ně poněkud těžší, ale každý si to myslím prožil. Děkuji panu Nevrklovi za články a dojíždějícím za to, že mají trpělivost.
    Keep growin' our skills guyz and let's make that shit!

    Evžen Egner

    OdpovědětVymazat