pátek 13. února 2015

3. ZO: Stěžejní bod programu PRO BOŽICE 2014 přijat! Buď chceme, nebo nechceme!

Základní bod volebního programu sdružení PRO BOŽICE 2014 (Robert Turoň, Jan Kudlička a Marek Kročil) byl na dnešním zasedání Zastupitelstva obce Božice PŘIJAT! To je zásadní a nejdůležitější sdělení čtvrtečního podvečera.
Kdo už si nepamatuje, připomenu, že ve volebním programu sdružení PRO BOŽICE 2014 bylo jedním ze stěžejních bodů programu téma PODPORY RODIN S DĚTMI. Po nečekaně dlouhé diskuzi, v níž jasně převážily argumenty koaličních zastupitelů, byl návrh v poměru 11:1:2 PŘIJAT.
Rodiče dětí narozených po 1.1.2015 obdrží dar od obce ve výši 5 000,- Kč (myšleno po narození dítěte) a rodiče dětí božických rodičů, které k 1.9. nastoupí do I. třídy základní školy (nikoliv však ten, kdo bude mít odklad), obdrží dar ve výši 3 000,- Kč.
Návrh zastupitele Robina Turoně (PRO BOŽICE 2014) schválila rada obce (Hala, Čada, Fiala, Kučera a Turoň) a na zastupitelstvu jej předložil navrhovatel Robin Turoň. Zdůvodnil jej lapidárně a bez obalu: "Chci podpořit rodiny s dětmi!" Na opakované protiargumenty opozice (J. Leisser, M. Klíč) řekl jasně: "Buď chceme, nebo nechceme!" Mezi těmi zastupiteli, kteří návrh R. Turoně podpořili, zněl nejjasněji hlas Jiřího Dvořáka. Podporu návrhu vyjádřila i předsedkyně finančního výboru Anna Hříbková a opatrně se nakonec přidala i zastupitelka Růžena Baráková, což mě osobně potěšilo (i překvapilo) nejvíc :-(! Věcná debata, ano, ta na zastupitelstvo patří! A tříbení názorů a argumentů taky.
Všechno ostatní zůstalo tentokrát ve stínu, a já k tomu pár slov napíšu až zítra.

                                                    Ladislav Nevrkla, PRO BOŽICE 2014, "Vždy na vaší straně!"

1 komentář:

  1. Už jsem odstranil původní slovíčko "každoročně". Dar dostane každý pouze jednou - při narození dítěte 5 000 Kč a při jeho nástupu do školy 3 000 Kč. Za zavádějící formulaci se omlouvám! Detaily, kdy a jak budou rodiče dětí tento finanční dar dostávat, bude ještě upřesněn. Nabízí se třeba při vítání občánku (narozeným) a budoucím prvňákům při pasování na školáky. To se doladí. (lan)

    OdpovědětVymazat