neděle 26. července 2015

Fotbal: Dnes v Prosiměřicích víc než přípravně

Ve značně zlátané sestavě po celý průběh zápasu se v neděli v podvečer utkali domácí fotbalisté TJ Sokol Prosiměřice s našimi. Výsledek tentokrát není rozhodující a jeho vypovídací hodnota je tentokrát hodně limitovaná tím, že naše proměnlivá sestava posloužila spíš jako ukázka různých herních variant než nabídka pro ostré zápasy okresního přeboru.
Prosiměřice - Božice 5:3 (2:1). Naše branky:  Vojta Maruštík, Petr Procházka (z penalty), Evžen Egner.

K našemu druhému přípravnému utkání jsme si vybrali velmi zdatného soupeře. Domácí po loňské ne zrovna povedené sezoně posílili na postu hrajícího trenéra, který s sebou z Mramotic "stáhl" i pohotového střelce (s ohonem), který nám dal první dvě branky!
I v našich řadách se poprvé představila naše letní posila - Jiří Pavelčík - dosud působící v Hrušovanech n. Jev. Už při svém prvním startu ukázal, že pro nás bude výraznou posilou, která podle potřeby vyztuží místo stopera či předstopera. Bohužel v dnešní přípravě nám chyběla celá řada hráčů základní sestavy a po odstoupení Jary Jandáska se nám rozpadl i zadek. Přesto jsme v utkání nezklamali a sehráli s domácími vyrovnanou partii.
V našem týmu šli na hřiště všichni zapsaní hráči a tak jsme v závěru inkasovali z brejkových akcí domácích. Osobně jsem měl v první půli dojem, že máme na hřišti příliš velitelů a mužstvo neví, koho má poslouchat. Ale prý je dobře, když spolu hráči mluví a když ti zkušení dirigují mladé a méně zkušené. Tak to beru jako fakt a věřím, že v následujících zápasech už budou všichni vědět, co mají hrát. Taky Honzovi K. by prý dneska víc slušel pruhovaný dres a píšťalka. Je fakt, že se s míčem nepotkával tak často jako obvykle.
Pozitivně hodnotím řadu pěkných akcí, v nichž figuroval Lovec. Škoda jen, že víc jeho míčů neskončilo v domácí síti. Znát byla absence beka Ramba a útočníka Lopíka.
Fotit nebylo dohromady co, ale pár snímku připojuji.

Naše sestava: Michal Hrubý (od 46´ Vojta Bačo) - Zdeněk Chrenovský, Broněk Juřica, Jiří Pavelčík, Jara Jandásek (do zranění) - Karel Vávra, Honza Kudlička, Evžen Egner, Petr Procházka - Vojta Maruštík, Roman Šob. Sřídali: Tomáš Tóth, Honza Kreuzwieser, Lukáš Svoboda a Laďa Sedláček (začal v útoku a skončil na bekovi).
                                         
První gólovku měli domácí v 5´, ale míč těsně minul vzdálenější tyč Míšovy branky. Do vedení šli domácí v 15´ přesnou polovysokou střelou k tyči - 1:0. V 21´ tentýž hráč domácích zvýšil na 2:0, když poslal míč do protipohybu našeho gólmana - 2:0. Teprve pak jsme hru zpřesnili a posunuli se na polovinu soupeře. Po VPK poslal Lovec pěknou hlavičku těsně mimo (29´) a stejný hráč předvedl v následující minutě pěkný průnik a vybojoval roh. Taky mladá dvojice Tomáš Tóth - Vojta Maruštík se ukázala v 35´. V 38´ spálil domácí tutovku a my jsme je za to ve 40´ potrestali po chybě gólmana brankou, kterou do otevřené svatyně umístil Vojta. Stav 2:1 se do konce poločasu nezměnil.
Do druhé půlky jsme nastoupili s dalšími změnami v sestavě, trošku jsme museli šachovat s posty a v 62´ domácí zvýšili na 3:1. Dvě dobré akce předvedli Vojta (zakončoval v 57´ po našem velkém závaru) a Honza K. nebezpečnou střelou z 20 m - "len sa trela!" V gólovce se v 74´ ocitl s chutí hrající Lovec, ale místo kličky volil střelu ... V 77´ upadl ve vápně Cigi a nařízenou penaltu bezpečně proměnil náš spolehlivý exekutor Prochy. Snížili jsme na 3:2 a posunem Jury Pavelčíka na předstopera jsme se vrhli do vyrovnání. To přišlo v 81´. Po pěkném nenápadném útoku byl úspěšný Lovec hlavou. Bylo srovnáno 3:3 a zdálo se, že jsme dokonce "na koni". Bohužel jsme se nějak nechali rozhodit sporným verdiktem sudího, který nám neuznal v 85´ regulérní branku pro domnělý ofsajd. "Padla na nás deka", přestali jsme hrát a do vedení šli domácí z rychlého protiútoku. Stav 4:3. Další rychlý brejk si domácí pokazili sami, takže gól nemohl být uznán. Ten třetí v 88´ však měli opět úspěšný, a tak se na tabuli nakonec ukázalo konečné skore 5:3.

Tento víkend nás čekají dva přípravné zápasy, o nich v dalším příspěvku.
           (lan)

.
Naše lavička - zahráli si všichni v dresu, Džamp i Pacík
podporovali a povzbuzovali ...

Vojta v tahu, asistuje Kája (vlevo) a zezadu diriguje a jistí
Jirka Pavelčík









Prochy právě proměňuje penaltu


poslední úspěšný brejk domácích ...
                           

3 komentáře:

  1. Chybku jsem již odstranil, díky za upozornění :-). Asi to bylo včera náročné pro hráče i nás diváky. (lan)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nic se neděje, to je spíše jak nové boty

      Vymazat
  2. Ten borec ohonem co vám dal dva góly není z Mramotic, ale je na hostování ze Štítar Pepa Karban

    OdpovědětVymazat