neděle 31. července 2016

Fotbal: V dešti jsme se neztratili

Naopak. Během úvodní čtvrthodiny, kdy se k dešti schylovalo, jsme ve 12´ po dobře kopnutém rohu inkasovali a prohrávali 1:0. Brzy poté byl zápas na čtvrthodinu pro hustý déšť přerušen. Moc jsem nevěřil, že se bude pokračovat, ale sudí Palát přivedl oba týmy znovu na trávník a zápas se dohrál v celkové délce 115 minut včetně desetiminutové poločasové pauzy.
Vrbovec-Dyjákovičky - Božice 3:6 (2:4). Branky Božic: 2x Petr Procházka, 2x Roman Šob, Patrik Ležák a David Mlčúch.

Nastoupili jsme v této sestavě: Honza Szabó - Luděk Janků, Kamil Kalina, Petr Řihák - Zdeněk Chrenovský - Roman Šob, Petr Procházka, Jiří Pavelčík, David Mlčúch - Patrik Ležák, David Švejdík. Na střídáni byl připraven pouze Miroslav Tkadlec (trenér).

Největší problém jsem dneska měl s tužkou. Vypůjčená propiska mně po deseti minutách přestala psát a pro náhradní se mi v dešti do auta nechtělo. Takže to bude dneska více telegraficky.
První před brankou jsme byli my už v 1´, po rohu v 6´ měli první šanci domácí. Tak jako v zápase u nás se představili s několika velmi dobrými hráči, kteří dokážou obraně soupeře pěkně zatopit. Ještěže byla jejich muška vychýlená nebo jim chybělo ono pověstné štěstíčko. Každopádně měli v 10´ první gólovku. Bylo to za nastupujícího prudkého deště, což nám v první chvíli zrovna moc nesedlo. Za dvě minuty na to kopali domácí roh, míč šel přesně do vápna a Honza v brance neměl proti umístěné střele domácích šanci. Prohrávali jsme 1:0. Déšť sílil, a tak se všichni aktéři z trávy odebrali za pár minut do šaten. My diváci jsme vše přečkali v suchu a v závětří na pěkné tribuně.
Po slejváku a pobytu v kabinách se prohodil Džamp s Romanem a David Mlčúch s Luďkem Janků-Hajdym. Romanovi to v útoku svědčilo a hned se ocitl v dobré příležitosti. I Špáca byl dneska v první půli ve středu zálohy vedle Jirky aktivní a úspěšný. Tento výkon završil vyrovnávací brankou na 1:1 někdy kolem 25´. Bohužel z nejbližšího protiútoku šli domácí znovu do vedení 2:1.
Na mokrém trávníku a za stálého deště to více svědčilo domácím, kteří ve 30´ promarnili velmi slibnou šanci. I naši se pokoušeli střílet. Úspěšná byla akce Davida Švejdíka, který našel Romana, ten vystřelil, domácí gólman míč vyrazil a Roman opakovanou střelu už poslal do branky. Vyrovnal v 31´ na 2:2. Domácí svou šanci poslali vysoko nad branku, naopak náš Roman přesně nacentroval do vápna Lopíkovi ml. a ten nás poprvé v  utkání poslal do vedení 2:3. Ještě těsně před odchodem do kabin zvýšil naše vedení David Mlčúch po centru Jiřího Pavelčíka. Vedení 2:4 nás uklidnilo a určitě dalo zapomenout na promočené dresy.
Do druhého poločasu jsme nastoupili s trenérem ve středu zálohy místo Prochyho a pokračovali v dobré hře na promáčeném terénu. Potlesk si vysloužil přesný centr Džampa a následná Zdeňkova hlavička. Byť neskončila gólem. "Zdeněk to taky umí hlavou?" "Jasně, ten sbírá míče, jak je potřeba!" "Já myslel v útočné akci ..." Taky Džamp sehrál dneska výborný zápas s nesmírným nasazením. Jenom ty trestňáky umí určitě líp. Ale to si nechává až na soutěž .... Hráči se snažili hrát přeci jenom opatrněji, aby si nepřivodili zbytečné zranění a tak nás každý "dojezd" trošku víc rozrušil. Nejvíc ten na Kamila zezadu a bez míče!!!
Jednu z nejkrásnějších branek utkání nám v 60´připravil Roman Šob. Míč si nachystal a z asi 20 m jej přesně napálil do vinglu. To bylo nechytatelné a znamenalo to navýšení našeho náskoku na 2:5.
 S mokrým terénem se museli vyrovnávat i gólmani. Tak nám i Honza předvedl několik zákroků pro oko diváka! :-)
Poslední čtvrthodinku jsme přeci jenom trošku vypustili, čehož pohybliví hráči domácích využili a několikrát nebezpečně zaútočili a dali vyniknout Honzovi v bráně. Nebezpečný brejk Honza včasným vyběhnutím vyrazil nohama! "Fišerovi se bude o Honzovi dneska zdát!" okomentoval jeden z domácích diváků. Jednou však byli domácí přeci jenom úspěšní a po pěkné akci snížili na 3:5.
Levačkou to zkusil Roman a Džamp poslal na branku pěkný míč z VPK. Dolů šel Lopík a Petr Řihák se posunul do útoku. Ani my jsme se nevyvarovali faulů a málem jsme za to zaplatili z dobře kopnutého VPK. Ke střele se dostal i náš trenér, ale míč šel do středu do gólmana. Účet zápasu podtrhl v 85´ Špáca druhou brankou a opět do byla podařená střela z běhu. Stav 3:6 se už nezměnil, i když měl šanci jak Špáca ve skluzu a poté pálil nad, tak mohli snižovat domácí. Jejich střelu Honza v 90´ bravurně vyrazil.

Zápas za nepříznivých podmínek vůbec nezklamal. Naopak. Oba týmy předvedly dobrý výkon, nasazení a vyzkoušeli si řadu herních variant. Osobně považuji přípravné zápasy s FK Aditeg za velmi přínosné. A moc se mi líbil sportovní areál ve Vrbovci.

Poslední přípravu hrajeme v sobotu 6.8.2016 v 17:30 h doma proti Břežanům.
                                              (lan)



















5 komentářů:

  1. Pane Nevrkla, v sestavě jste zapomněl na Džampa :D (s pozdravem spolusedící z utkání) :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už je tam :-)! Díky za upozornění. A to včera Džamp "jezdil" jak už dlouho nepamatuji.

    OdpovědětVymazat
  3. S tím s Vámi souhlasím. Džamp dřel nahoru-dolů. A ještě menší úprava. Autorem hlášky "Fišerovi se dnes o Honzovi bude zdát" jsem já, ale nejsem domácí divák, nýbrž toho času fanoušek Božic :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě vím, kdo onu hlášku pustil, ale nějak jsme se nestačili představit :-). Určitě bude příležitost to rychle napravit. A že se řady božických fanoušků rozšiřují je potěšitelné. :-)

      Vymazat
    2. Kdo mi chce něco sdělit a nepublikovat v diskuzi, může tak učinit na mail: probozice@centrum.cz. :-)

      Vymazat