čtvrtek 28. července 2016

Ještě jedno ohlédnutí za Božickými krojovanými hody

Právě před měsícem proběhly k plné spokojenosti návštěvníků, občanů, pořadatelů i obce letošní Božické krojované hody. Stavěla se ručně máj (vím, hasiči ji takto staví vždycky), bylo předáno hodovní právo, krojovaná chasa obešla celou ves a pozvala občany k účasti na hodech, hrály se hodovní fotbálky, byla hodovní zábava, výborné občerstvení, byly pouťové atrakce, ale především se tančilo. Hodovní chasa připravila taneček a půlnoční překvapení.


S měsíčním zpožděním - lepší později než nikdy - připojujeme tyto dva tance na videu. A připojujeme ještě několik fotografií.
A taky připojujeme jména členů hodovní chasy, která tance pod vedením Bohunky Topolčanové nacvičila a během hodů několikrát předvedla. Ještě jednou všem dík a podívejte se, jak to 25. a 26.6.2016 na parketu pod pergolami na božickém hřišti vypadalo.

Takže slíbení tanečníci-hodovníci: 
Hanka Suchánková a Robin Šotkovský, Lucka Zedníčková a Vojta Maruštík, Míša Fojtíková a Tomáš Šperka, Dita Šperková a Radek Šob, Kika Koláčková a Vítek Janda, Evča Čapková a Kája Vávra, Kája Raušová a Michal Topolčan, Janča Horáčková a Honza Kreuzwieser, Eliška Mlčková a Petr Krupica, Marťa Švédová a Roman Šob, Nikola Zifčáková a Štěpán Černaj.

                                                              S přispěním Bohunky Topolčanové -lan-  


















4 komentáře:

  1. Videa Půlnoční překvapení a Předtančení hodovní chasy můžete shlédnout v příspěvku Ještě jedno ohlédnutí ... Díky moc Bohunce a šikovnému kameramanovi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Během prvních tří hodin se na Půlnoční překvapení 2016 podívalo na Youtube už 15 lidí! To blahopřeji. Stojí to za to.

      Vymazat
  2. Dobrý den, Moc nás zaujalo vaše předtančení chasy. A tím to bych vás chtěl poprosit o zdělení autora těch písní co máte ve videu. Chtěli bychom je také použít na předtančení chasy. Předem děkuji Jakub.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na https://www.youtube.com/watch?v=9yU7CQU_C34 od cca 7:30 minut - Červená sukýnka - směs českých lidovek (Nemelem; Ta slepička kropenatá; Všude bylo ticho; Za vodou; Mysliveček vyšel z lesa; Hospůdko malá; Pětatřicátníci).

      Vymazat