středa 13. září 2017

Jak trpí v Lechovicích nadměrnou dopravou

"Televizní hvězdou" se dnes stal lechovický občan Radek Bulíček, kterého si reportérka brněnského studia vybrala ke komentování neúnosného provozu přes obec Lechovice. Denně obcí projede přes deset tisíc aut a Bulíčkovi, kteří bydlí přímo v křižovatce na Borotice a Božice, si za desítky let hustého provozu užili už své.


Prach, špína, nesnesitelný hluk vozidel, skřípění brzd a velká prasklina na boční stěně velkého domu - kdysi dávno zájezdního hostince - to jsou jen ty viditelné útrapy obyvatel tohoto nejstaršího obytného domu v Lechovicích.
Výrazné zlepšení se sice blíží, ale podle plánů má pětikilometrový obchvat Lechovic být hotov až koncem roku 2019. Radek, který se v tomto domě narodil a už téměř šedesát let zde se svou rodinou žije, si pamatuje leccos a těší se, že se konečně dočká hmatatelné, viditelné i slyšitelné změny.
Těšíme se i my, kteří se u Bulíčkových na komunikaci Pohořelice - Znojmo napojujeme. Nově se budeme napojovat nedaleko rodinného domu bývalého božického občana Jožina Raušera. Jestli to však bude výrazně lepší než dnes, to se teprve ukáže. Křižovatka totiž nebude mimoúrovňová. Doufejme, že alespoň s odbočovacími pruhy ....
Za více než 270 miliónů korun by to snad mělo být tip ťop!

Fotosnímky z pořadu http://www.ceskatelevize.cz/porady/10122427178-udalosti-v-regionech-brno/317281381990913-udalosti-v-regionech/video/568038

           (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat