neděle 17. září 2017

Průměrný fotbal v Únanově a konečně report ze zápasu (+foto)

Fotbalový zápas, to je celý komplex vjemů, které hráči, funkcionáři, rozhodčí i diváci vstřebávají po svém. A to, co jedni vidí jako jasné, je druhými vnímáno klidně i zcela opačně. Dneska takových rušivých momentů moc nebylo, ale ty které byly, průměrný fotbalový zápas rozhodly.
OP: Únanov A - Božice A 3:1 (1:1). Naši branku dal z penalty David Švejdík (snižoval na 2:1)


Nejdříve pár postřehů "z hradu i podhradí". Výborná trampská cigára za třicet vočí, nás o poločase dobře naladila a posílila naši víru ve vyrovnání. Přiznejme si upřímně, že bychom dneska brali jako úspěch i bodík! K pozitivním momentům zápasu bych připsal ještě výkon a celkové vystupování rozhodčího Šachla. Jak domácí diváci, tak my jsme jeho výkon hodnotili kladně (domácí fanda říkal, že to byl letos zatím nejlepší rozhodčí). Taky divácká kulisa patří ke kladům. Byla živá, ale slušná z obou stran.
Náš tým dneska řídil Jirka Pavelčík. Nevyšla mu snad jediná "pozice v rozpisu". Dejv se totiž na místě středního záložníka od začátku necítil a tím byl poznamenán náš výkon v úvodu zápasu.
Individuální akce dneska vůbec nešly Jarovi H. a Lukáš se zatím po zranění stále hledá. Po úspěšné penaltě jsme vrhli všechny síly do útoku a snažili jsme se vyrovnat. Nasazení bylo vysoké a řadě hráčů došly síly. V posledních deseti minutách jsme se bránili a bohužel ještě jednou inkasovali.

V závěru zápasu a po jeho skončení jsem zaznamenal na obou stranách (hodně překvapivě u střídačky domácích) diskuze  o startu některých hráčů v sobotu za "rezervu" a v neděli za "Arsenal". Asi nezbývá vedení, než si to probrat mezi sebou. Soutěž se posouvá do své podzimní poloviny, sil ubývá, zranění přibývá a je třeba určit priority.

V našem týmu bych dneska vyzdvihl dva hráče: Davida Švejdíka, nejpříjemnější překvapení dnešního utkání, a Jirky Pavelčíka. Když jsem viděl, co všechno ještě v závěru zápasu oběhal a nechyboval (na rozdíl od dvou chybek v úvodní části), pak klobouk dolů. Pro mě je to "Pan fotbalista".

A nakonec jsem se dokopal i ke stručnému reportu:
Nastoupili jsme v nad očekávání dobré sestavě se silnou lavičkou, která mohla rozhodnout v případě nepříznivého vývoje zápasu. A taky při troše štěstí téměř rozhodla.
Sestava: Vojta Bačo - Roman Šob, Jiří Pavelčík, Pavel Michalovič - Zdeněk Chrenovský - Lukáš Hrobár, David Mlčúch, Luděk Janků, Petr Šišlák - Jaroslav Hrobár, Jan Kudlička. Na lavičce: David Švejdík, Robert Lysák a Jan Szabó.

"Jste jak pos...í!" znělo z naší části tribuny k úvodní desetiminutovce. V 6´cinkl míč do našeho břevna a vše špatné vyvrcholilo v 8´. Zase jsme špatně rozehráli, Vojta váhal s vyběhnutím - a pak skočil útočníkovi pod nohy ve vápně. Penalta! Bohužel. Prohráváme 1:0!

Pěkně to motal Roman v 11´. Na toho kluka je letos radost pohledět a nic na tom nemění fakt, že mu v závěru zápasu došly síly. Už jsme se trošku otřepali, ale pořád končíme na šestnáctce. Konečně jsme v akci (21´), ale zase nám pro změnu pomezní mávl off. Brzy následuje faul na Dejva (ten dneska nebyl ve své kůži) a výborně Jurou kopnutý přímák - gološ to se štěstím vypíchl nad břevno. Máme první roh. Usadili jsme se na půlce domácích, ale pozor na brejky (např. ve 26´a 27´).
Po půlhodině už máme dobrou provozní teplotu a začínáme hrát. Jenom ta vychýlená a sobecká muška!!! Běží 35´, moc pěkná útočná akce zakončená Romanovou bombou! Tak se to hraje. Začínáme věřit, že vyrovnání je na spadnutí. K tomu nás "povzbuzuje" i místní znalec, který nám nemůže zapomenout report z minulého roku! Po střetu Dejva s domácím hráčem ukazujeme svoji připravenost pomoci a s novou lékárničkou náš vedoucí Jirka pomáhá ošetřit zraněného domácího hráče (ten na rozdíl od ministra Zaorálka díru v hlavě neměl). Po třech minutách se zase hraje. Gólovku měl v 41´ Jara Hrobár, ale pálí NAD!!! Hra se zrychlila, bohužel nastavení patřilo domácím.
Do druhé půlky jsme šli pozměnění. Místo zraněného Hajdyho přišel Džamp (posunul se na stopera) a místo malátného Dejva vběhl na hřiště nažhavený Bojar. A právě on měl ve 48´ vyrovnání na dosah. Po našem druhém rohu umísťoval míč hlavou do brány. Sklidil potlesk, ale gól to nebyl.
Nebezpečné byly domácí brejky, ale Vojta byl vždycky na místě. Všichni moc chtějí, ale je to nepřesné a zbrklé. "Pojďme, borci, jsme lepší!" povzbuzujeme naše do útoku. Jaru nejmíň 3x. Vojta však zachraňoval taky nejméně 3x.
Přichází 66´. Zmatená situace, my přestáváme hrát a signalizujeme ofsajd, nikdo však nepíská, domácí dokončují útok a míč zapadá do naší sítě. Totálně zbytečný gól. Stav 2:0 se bude už obtížně stahovat. Následují fauly na Pavla a poté na Bojara ve vápně. Domácí bek Bojara "klepl", Bojar padl k zemi a Džamp bezpečně proměnil. Běží 68´ a nám svitla naděje. Stav 2:1.
Po další šanci Bojara (za našeho potlesku) chybujeme a po rohu následuje gólovka domácích v 76´. Na hřiště přichází místo Petra Šišláka naše "úderné kladivo" Honza Szabó, který den předtím v  dresu Benfiky zdrtil obranu Damnic třemi brankami. Je evidentní, že jsme se snahou o vyrovnání hodně vyčerpali a sil už se nedostávalo. Domácí to vycítili, v 82´ nás "rozebrali" a šikovnou střelou určili konečný výsledek zápasu na 3:1.
Ještě se pokusil o jednu zteč Honza Szabó, ale to už byla dneska naše labutí píseň. Za jemně ironických poznámek domácího odborníka jsme opouštěli krytou únanovskou tribunu. I ta dobrá trampská cigára mi v žaludku ležela jako vlkovi babička! Tak jdeme mobilizovat na přátele z Hostěradic!!!

                                                             (lan)





























Druhá půlka:





























3 komentáře:

  1. Moje cigáro zase tak výborné nebylo, bylo podle mě 2x v udírně - jednou teď a poprvé minulý víkend:-( ! Sudí dobrý byl, ale neměl moc práce, hrálo se dost slušně. A zápas? Obě branky jsme dostali po zbytečných chybách. Při první brankář pozdě vyběhl a při druhé jsme přestali hrát a dívali se, jak míč padá do naší brány. Hrát se má, dokud rozhodčí nepískne.

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně jsem stvořil report zápasu Únanov - Božice! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem opomněl chybějící osobu velmi důležitou. Náš hrající trenér Broněk Juřica.

    OdpovědětVymazat