pátek 8. září 2017

Utonulá žena u Dyjákovic

Vítěz Pravického výfuku v kategorii
do 15 let Šimon Šubrt z Božic
Z policejního deníčku toho tento příliš není, ale něco přeci. Například ve čtvrtek odpoledne bylo objeveno tělo utonulé ženy u Dyjákovic.


V Deníku se o tom píše: Žena utonula v potoce u Dyjákovic. Okolnosti úmrtí čtyřicetileté ženy u Dyjákovic prověřují znojemští policisté. Podle znojemské policejní mluvčí Lenky Drahokoupilové bylo její tělo nalezeno v korytě potoka. Lékař na místě neshledal stopy cizího zavinění a jako příčinu smrti předběžně určil utonutí. Policisté nyní ověřují, zda žena zemřela nešťastnou náhodou, z vlastního rozhodnutí nebo z jiné příčiny. Přesnou příčinu smrti potvrdí až nařízená pitva.

V Božicích byl snad tento týden klid, i když jsem slyšel jednoho mladého muže, kterak se rozčiloval nad policejním omezením své jízdy.
Zato u brány do bývalých kasáren v Hraběticích bylo ve čtvrtek za poledne rušno. Dopravní omezení tam způsobil houfek koz. Po půl hodině byl obnoven normální provoz, o ztrátách na životzech se v policejní svodce nepíše.
A liška, kterou jsem dnes ráno míjel na novém úseku státní silnice u Suchohrdel u Mir., už má svůj mladý život za sebou. Zemřela, zesnula nebo chcípla? Ne, byla sražená nějakým vozidlem a přišla přitom o život.
Zajímavý recept proti kunám jsem slyšel v minulých dnech. Jednomu božickému občanovi kuna téměř zlikvidovala letošní chov perliček a to pravidelně líčí past. Kuna prý nesnáší lidský pach a jednou z možných variant, jak ji bránit v přístupu do našich dvorků, je i lidská moč. Třeba pod kostelem nebo na rohu hřiště a budoucího parčíku u památné lípy z roku 1927 u bývalé české státní menšinové školy se s kunou nepotkáme ani omylem!!!
Štiku chytit v Božickém rybníku je takřka nemožné, zato sumci se to tam prý jen hemží! Kdo si chce soutěžně zachytat zamíří za 14 dní k rybníku do Břežan. Měly by se tam konat pravidelné podzimní rybářské závody. Třeba dojde i na tu štiku ...

Vzácnou návštěvu přivítali tento týden znojemští policisté. Zavítal  mezi ně sám český premiér Bohuslav Sobotka. Za obětavou práci při plnění náročných úkolů předal plukovníku Pavelkovi, vedoucímu územního odboru Znojmo, pamětní list. Jaký to rozdíl mezi oceněním náročné práce policistů jedním politikem a znevažováním policejní práce jiným známým politikem.

Ještě doplnění k Pravickému výfuku. Neúmyslně jsem opomněl jednoho úspěšného reprezentanta Božic. V kategorii dětí do 15 let zvítězil Šimon Šubrt z Božic (je mu kolem 9 let) a své žluté sekačce. Tak ještě dodatečně blahopřeji a během víkendu doplním i nějaké další foto do článku z Pravického výfuku.

                                   (lan)



Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/zena-utonula-v-potoce-u-dyjakovic-okolnosti-proveruje-policie-20170908.html


Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/zena-utonula-v-potoce-u-dyjakovic-okolnosti-proveruje-policie-20170908.html

Žádné komentáře:

Okomentovat