úterý 26. září 2017

Josef Portl z Borotic, král českých dopraváků roku 2017

Josef Portl vlevo
Možná jste to ani nezaznamenali, ale v minulých dnech se na soutěžní přehlídce v Brně stal nejlepším českým regulovčíkem 30ti letý Josef Portl z Borotic, který již 10 let slouží u jihomoravské policie v Brně.


Na blesk.cz se k tomuto úspěchu uvádí:
Prošel kvalifikací, dnes zvládl teorii, jízdu zručnosti a nakonec i řízení nevyzpytatelné brněnské křižovatky Poříčí-Vídeňská. Josef Portl (30) z oddělení silničního dohledu jihomoravské policie se stal králem českých dopravních policistů. K titulu Regulovčík roku 2017 dostal i zlatou regulovku.

„Žádné představy o umístění jsem neměl. Vítězství ale potěší, to neskrývám. S kým to oslavím? Asi nejdřív doma s manželkou,“svěřil se Blesku policista krátce po zveřejnění výsledků.
Na čtvrtek 14.9. vypulírovalo 28 dopravních policistů uniformy, oprášilo teorii a zamířilo do Brna. Prošli kvalifikací do finále soutěže o nejlepšího dopravního policistu Česka. Čekaly je teoretické testy z dopravních předpisů, jízda zručnosti a nakonec skutečný vrchol: umění zvládnout sám uprostřed křižovatky s vypnutou světelnou signalizací proudy aut ze všech směrů!
A co přísní rozhodčí na Poříčí bedlivě hlídali? „Hodnotíme pět kritérií. Ústroj soutěžících, srozumitelnost pokynů, zohlednění dopravní situace, ústrojovou kázeň a jasnost pokynů,“ vypočítal hlavní rozhodčí Potucký. A vzápětí strhl jednomu z policistů bod. „Zapomněl si navléci bílé rukavičky,“ vysvětlil.


Žádné komentáře:

Okomentovat