neděle 20. ledna 2019

Buďme pozorní, všímaví a obezřetní!

I když se zdá, že měsíc leden si to šine v poklidu svým zimním tempem, opak je pravdou. Ani ve chvílích relativního klidu, plesů, zábav, oddychu, zimních radovánek a jiných radostí a starostí, se nezastaví činnosti různých pobertů, nenechavců, zlodějů a podobných živlů. A taky nečekaných smutných událostí.


Jak informoval obecní facebook, vykrádá kdosi neznámý kontejnery na textil a sype do nich běžný komunální odpad. Kamerový systém už vedení naší obce jistě zvažuje, nebo lépe řečeno, už ho doufám zadalo k realizaci. Z obecních webových stránek se toho sice o životě v naší obci moc nedozvíme, ale i to málo hovoří jasně.
Jak nám dodaly dobře informované zdroje, množí se v naší obci závažné krádeže, s nimiž se potkáváme ve všech částech obce. Tak nedávno zmizely fošny podnikatele v Zámlýní a v těchto dnech došlo k závažné trestné činnosti formou vloupání, poškození cizího majetku (rozbití oken a dveří) a velké krádeže v jedné z božických novostaveb.
Pohybují se nám po obci různé živly, některé z nich potkáváme velmi často a vůbec by nás nenapadlo, že právě oni můžou být zdrojem nezákonné činnosti. Takže pozor: oči na šťopkách a dveře i vrata zamčené!!!
To, že všímavost se vyplácí, může potvrdit jeden z návštěvníků sobotního školního plesu. Vraceje se s nákupem od baru, kopl do nějakého papírku válejícího se na zemi. Zvihl jej - a ejhle! Byl to los, který někomu asi vypadl při koupi. Chtěl ho vrátit, ale nebylo komu. A tak jej otevřel -  a radoval se z pěkné výhry! Tomu říkám BINGO!
Nevím, jaké maximum jste v sobotu ráno naměřili na svých teploměrech. Nemůžeme se na tom shodnout. Já jsem ochoten připustit, že u nás "nahoře" bylo max. -6°C! I květy sněženek, které jsem tady představil před týdnem, sklopily svoje hlavičky....
A na závěr jedna smutná zpráva. Až s odstupem několika dní jsem se dozvěděl, že zemřel pan Emil Bajgl, bývalý hrušovanský policista, ale pro nás v Božicích známý především jako jeden z asistentů trenéra Mirka Jandáska u kdysi slavné dívčí jedenáctky TJ Sokol Božice EPEE.

             (lan)

1 komentář:

  1. Ve zprávách ve 12 h (po 21.1.) hlásili, že se při vjezdu do Borotic střetla dvě osobní auta. Provoz může být omezený.

    OdpovědětVymazat