sobota 12. ledna 2019

Co s dostupnějším bydlením v Božicích

Barvu fasády by to samozřejmě chtělo
jinou
Na úvod suché konstatování: V Božicích není žádná velká poptávka po dostupnějším bydlení, třebas formou stavby nové bytovky. Své k tomu naznačily loňské komunální volby, kde plány na stavbu nové bytovky voliče neoslovily.


V Božicích je jasnou prioritou individuální bytová výstavba a to i v intravilánu obce. Nové rodinné domy, které už se staví nebo se jejich výstavba připravuje, jsou toho jasným důkazem. A je to vlastně v pořádku. Nač někomu vnucovat společné bydlení v bytovce, když většina božických občanů chce bydlet ve svém.

Tématu dostupného bydlení se tento týden věnovaly i brněnské Události v regionech. Pravilo se v nich zhruba toto:

Levné pozemky nebo startovací byty - obce na jižní a východní Moravě lákají mladé lidi především na dostupnější bydlení. Aktuálně třeba Strání na Uherskohradišťsku. To vesnice, které se už rozrostly, teď řeší další problém - chybějící mateřské školy.

Bydlení především mladým rodinám se snaží zajistit i Brno. Jeho vedení postaví stovky nových bytů. Radní rozhodli o výstavbě ve Starém Lískovci a v Černovicích, vyjde skoro na 2 a půl miliardy korun.

Moderní prostory pro výuku technických a přírodovědných předmětů vznikají u Základní školy ve Slovákově ulici v Boskovicích. Stavbu dělníci budují v místech, kde město původně chtělo postavit sportovní halu.

Tak co? Jak to s dostupným moderním bydlením v Božicích vidíte vy?

                                              (lan)

6 komentářů:

  1. Tak třeba takhle
    http://www.msformanska.cz/fotogalerie-
    Marek Klíč

    OdpovědětVymazat
  2. Ve školce jsou zahrady v hrozným stavu.. O takové zahradě si děti i rodiče můžou jen nechat zdát

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam by taky mohla stát pěkná bytovka! :-) Školku by obec měla do budoucna postavit novou, dostupnou z Božic i Křídlovic. Tak aby splňovala všechna provozní kritéria. Ani o to bohužel lidi v Božicích nestojí. Obě současné MŠ se dají přestavět na byty!

      Vymazat
  3. Podle mého zájem o byty je.ale když se tady byty přiděluji určitě ne podle pořadí možná si to lidi rozmysli a raději jdou stavět.mělo by se především nad tím zamyslet kde je ta chyba a jak je možný že dřív dostane byt ten kdo má žádost kratší dobu než druzí.podle čeho se to posusuje a přiděluje.jirka

    OdpovědětVymazat
  4. A ještě se pár jedinců vychloubat jak k bytu "přišli"..no jo čemu se tady divit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo čeká 3 roky i více .. A druzí třeba pár dnů a dostanou byt.jakpak k tomu ti lidi přijdou!?

      Vymazat