středa 26. června 2019

Dnes se otvírá obchvat Lechovic (akt.+foto)

Slavnostní otevření obchvatu proběhlo ve středu 26. června a do provozu bude uveden těsně před dnešní (středeční) půlnocí. Do Božic i z Božic ve směru Znojmo, tak od zítřka už pojedeme po nové komunikaci.



Nejvíc ze všeho nás samozřejmě zajímá vjezd na obchvat od Božic a Borotic. To je neuralgický bod otvíraného obchvatu. Vše ostatní by mělo být v pohodě.

Z vysílání ČT 24 a ČT Jih:
Stavba se začala připravovat v polovině devadesátých let, komplikovaly ji ale výkupy pozemků. Nyní místní uvažují, jestli odklon dopravy z průtahu neovlivní podnikatele, především majitele restaurací, kde se řidiči často zastavovali. „Nějaké procento poklesu určitě bude. Uvidíme časem, co a jak. Zatím to necháváme být,“ řekl Petr Novotný z restaurace U Bazalů.
Čas prověří i jinou možnou slabinu obchvatu. Už v minulosti se ozývali lidé, kterým trasa vyrostla před zahradami. Podle nich chybí protihlukové stěny. Projektová dokumentace ale říká, že nejsou třeba. Ředitelství silnic a dálnic bude pro jistotu hluk kontrolně měřit.

             (lan)






2 komentáře:

  1. Tak jsem se dneska poprvé projel obchvatem od Znojma na Božice. Odbočovací pruh doprava v pohodě, ale ta zatáčka se musí potom "říznout", a to je špatně. Takže první náledí - a už se to tam bude štosovat! A přitom je tam všude tolik místa...

    OdpovědětVymazat
  2. Starosti s nově otevřeným obchvatem mají lechovičtí podnikatelé i vedení obce Lechovice. Největší s dočasně přemístěnými autobusovými zastávkami - prozatím jsou zrušeny všechny zastávky u zámku. Všichni cestující z horní části Lechovic tak musí asi 3 km pěšky k obecnímu úřadu. Různé části napojení k obchvatu mají být dokončeny do konce roku 2019.

    OdpovědětVymazat