neděle 16. června 2019

Po zásluze se vracíme do okresu

Předseda OFS Milan Večeřa
předává pohár pro vítěze
III.A tř. kapitánovi Božic
Zdeňku Chrenovskému
Předávám pohár pro nejlepší mužstvo III.A třídy, tak pravil předseda OFS Milan Večeřa a tím je řečeno vše. Howgh.
III.A: Chvalovice - Božice A 1:3(0:2). Naše branky: Honza Szabó 2x a Džamp z penalty
Nebýt hlavního sudího (a v souladu s ním působících pomezních), bylo by to velice důstojné zakončení soutěže. Ve Chvalovicích nám bylo příjemně a nakonec i po všech stránkách vítězně. Více i s fotkami zítra.
    (lan)

Vítězná cesta zpět. Právě čte Kraken: Na Lidovkach píšou, že Micmanice nepostupujou. Nevíte, kdo postupuje?

Pohár převzal tým TJ Sokol Božice A
Co dodat k našemu letošnímu poslednímu zápasu ve Chvalovicích. Velice pregnantně a přesně to řekl jeden hráč Chvalovic: Takhle vypadá mančaft, který chce postoupit do okresu. Plná lavička a autobus fanoušků. 



O tom, že nic nesmělo být ponecháno náhodě, jsme tady opatrně naznačovali již před utkáním. Naše nejčernější očekávání však hned po úvodním hvizdu beze zbytku naplnil hlavní sudí zápasu! Obrácené posuzování kolizních situací bylo začátkem snahy nás znervóznit, rozhodit a naznačit, kudy se bude další vývoj zápasu odvíjet. Přísná žlutá karta za řeči bez předchozího slovního varování ukázala, jaký scénář je před námi. Když ve 32´ dostal stejný hráč druhou žlutou opět za řeči komentující trvalé problematické posuzování/neposuzování zákroků ve hře vygradovala emotivní výbuch našich. Hrající trenér Jura musel předčasně do sprch a před námi byl od 32´ nerovný zápas deseti proti jedenácti. Naše borce však křivda stmelila a zocelila - a taky nakopla k razantní změně hry. Opatrnost a obavy, co by kdyby, vzaly za své a pustili jsme se do aktivní útočné hry. Naše největší jarní překvapení Honza Sz. pak svůj skvělý jarní výkon korunoval ještě v první půlce dvěma krásnými brankami po standardních situacích. V 36´ dorazil na brankové čáře míč do sítě domácích a v 41´  po přímém kopu poslal míč za záda nejistého gólmana domácích podruhé. Do šatny jsme tak šli s vedením 0:2.

Rozehrávka...

...míč směřuje do branky ...

...Honza to jistí....

... a vedeme 0:1


...i s Honzovou nefalšovanou radostí


Pět minut poté opět Honza v akci ...

... a vedeme 0:2

.... a opět se radujeme



... i s jednou skupinou našich fanoušků


Druhá půlka nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát z konečného výsledku. Hrozba, že sudí vylije někoho z našich visela ve vzduchu. Přesto jsme začali opět útočně a byl to opět Honza Sz., kdo po rohu ve 49´ rozezvonil tyč chvalovické branky! Začali jsme střídat. Místo Lukyna přišel do hry Soukič (59´) a Čopek nahradil Lopíka (62´). Mezitím jsme si kiksem připravili horké chvíle před naší bránou a zjistili jsme, že jsme pod tlakem domácích. Pumpido si ani pořádně nesáhl na míč, ale bohužel domácí v 62´ snížili z nenápadné akce na 1:2. Ani jsem ji nezachytil na aparát.
V 70´ se při obranném zákroku zranil domácí hráč č. 15 a již se do hry nevrátil. Domácí již předtím vystřídali jediného náhradníka a tak se zápas dohrával deset na deset. V 76´´ mohl pojistit naše vedení Čudl, ale jeho nebezpečnou střelu domácí gološ vyrazil. Pojistka přišla až v 79´. Míša se sólem od půlky proháčkoval až do vápna, kde byl zezadu sražen a hlavní sudí musel chtě nechtě (moc se mu do tohoto verdiktu nechtělo, jelikož věděl, že tím může být o osudu zápasu rozhodnuto) ukázat na značku pokutového kopu. Míč si postavil Džamp a umístěnou tvrdou střelou k tyči zvýšil naše vedení na 1:3.
Pokračovali jsme v taktickém střídání, do hry přišel Roman za Honzu Sz. (83´), Ludwa za Čudla (87´) a Kakáčka nahradil Peťa Krátký (89´). Roman se za těch několik minut, co byl ve hře, dostal do čtyř dobrých brankových příležitostí. Škoda, přál bych mu trefu.

Sudí ještě nastavil tři minuty, kdy už se nic závažného nestalo. Čekali jsme na výbuch naší radosti. Po roce se zaslouženě vracíme do okresu.

Ve Chvalovicích jsme se ještě nějakou chvíli zdrželi. Mají zde kvalitní občerstvení i hezký sportovní areál.

Míše jede na bránu...


...je ve vápně a chystá se ke střele ....

... jenže po zákroku domácího obránce padá ...



Tak co, pane rozhodčí: to je jasná penalta!

Míč si staví Džamp ...


...a my zvyšujeme na 1:3




Úspěšnému střelci blahopřejeme
kapitán Zdenál...


Je dohráno. Je dobojováno! Sudí Fousek si zhluboka vydýchl.
Kdo ví, co mu běhalo hlavou?

No a my jsme mohli začít slavit:





















13 komentářů:

  1. Všichni tři rozhodčí nejhorší na hřišti, šlo vidět co se dá koupit. Děkuji hráčům z Chvalovic, že hráli důstojně.

    OdpovědětVymazat
  2. Za svojí kariéru to jsem už dlouho nezažil. Nejhorší na tom je, že okresní svaz toto toleruje podplaceni rozhodčí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a) Pokud máte důkazy o tom, že byli rozhodčí podplaceni, oznamte věc příslušným orgánům
      b) Pokud máte důkazy o tom, že okresní svaz toleruje podplácení rozhodčích, rovněž oznamte věc příslušným orgánům
      c) Pokud nemáte a) ani b), tak prosím nevyslovujte veřejně obvinění

      Vymazat
    2. Bohužel nejsou přímé důkazy. A to je ten problém co se nedá přímo dokázat. Jen stačilo když byl zápas Božice- Micmanice sám rozhodčí se chlubí v hospodě jak dostal úplatek, a mluvilo se o tom skoro po celém okrese. A co se týče nedělního zápasů tomu nebylo taky daleko. Nikoho neobvinuji prostě vím že se takové věci dějí. Fotbal už hraji dlouho. Božicím nic nezbývalo hrát spíš proti rozhodčím a ne proti hráčům.

      Vymazat
    3. Aby to čirou náhodou nedopadlo potom takhle: David Rath přišel s další verzí, jak se v krabici od vína ocitlo sedm milionů.

      Vymazat
    4. Vážený anonymní pisateli prosící o nevyslovování obvinění. Pokud jste na zmiňovaném zápase byl, fotbal někdy hrál a jste aspoň trošku soudný, tak musíte uznat, že některé výroky rozhodčích byly samy o sobě dost zvláštní. Nehledě na to,že na tento zápas byli delegováni 3 rozhodčí a na zápas Únanov - Micmanice nikoliv. Ale pokud si někdo myslel, že tímto Božice zastraší,tak se hodně spletl. Jsou to kluci, kteří hrají fotbal, protože ho mají rádi,hrají ho srdcem a také pro nás fanoušky! A jsem velice ráda,že kluci ukázali,kdo jsou Božice,a že se jen tak něčeho nezaleknou!

      Vymazat
  3. Přesně tak. Rozhodčí katastrofa. Jsem rád že to Bozicim vyšlo. Ať se daří i nadále ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě zaráží to, že OFS na zápas vyslalo jako HR rozhodčího, který není příliš znám svou kvalitou (je znám spíš tím, že rád vylučuje).

    OdpovědětVymazat
  5. Nejlepší na tom je, že kolem hřiště sedělo nejmíň 5 dalších rozhodčích možná i víc. A Fousek je spíš znám že to vůbec neumí pískat

    OdpovědětVymazat
  6. Nejradši bych nahlas a všem řekl o co přesně šlo v nominaci rozhodčích na tohle utkání, ale jelikož se v našem SYSTÉMU FACR, který posuzuje správnost rozhodnutí, objevuje obrovská díra a možnost věci a rozhodnutí ovlivňovat, nebo omlouvat(Jihlava, Zbrojovka) , tak jsem radši zticha a sypu si popel na hlavu protože jsem neudržel své emoce na uzdě.
    Obdivuji typy lidí charakteru pana Fouska, Kruly a Strapiny, že ze sebe ve svém věku, dokáží udělat směšné loutky v takto důležitém utkání. Já osobně přežiji obdržený trest za neprávem udělenou červenou kartu, i když bych radši hrál, pokud mi zdraví a chuť dovoluje. Ale musím zkozsnout pilulku z CUKRU za bojovnost kluků beze mne a vybojovany postup proti soupeři a rozhodčím!! DÍKY BORCI!!! A hořkou pilulku za očekávaný trest ze strany disciplinarky za nesprávné vyloučení a tudíž následné prodloužení letní přípravy pro mě osobně...
    JENŽE BOŽICE ŽIJÍ DÁL PÁNOVÉ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juro, je to přesně tak jak popisuješ. Dneska si ti, kteří rozhodují (a je jedno, jestli je to OFS, nebo premiér, nebo starosta té nejmenší obce) alibisticky myjí ruce a nechtějí rozhodovat! Nechtějí rozhodovat, protože by museli ukázat i do vlastních řad, a to jednoduše nechtějí! Tak se vymlouvají a vymlouvají na všechny možné objektivní okolnosti, které jim ve výkonu funkce a v jejich pravomocech údajně brání.
      My v Božicích za tebou stojíme a víme, jak to bylo. A žádný test není nekonečný a kluci budou v úvodu nového ročníku okresního přeboru bojovat i za tebe!!! DYCKY BOŽICE!!!!(lan)

      Vymazat
  7. Přečtěte si též aktuální anketu - viz https://znojemsky.denik.cz/fotbal-zajimavosti/mapa-fotbalove-duvery-podivejte-se-jak-ceske-kluby-vnimaji-vykony-rozhodcich-20190618.html
    To taky o něčem hovoří!!!

    OdpovědětVymazat
  8. Jura dostal stopku na 6 zápasů. Budeme bojovat za něho.

    OdpovědětVymazat