středa 19. června 2019

Předškoláci se těší po prázdninách do školy

Tablo předškoláků z I. MŠ Božice se objevilo v blízkosti tabla žáků vycházejících v obchodní pasáži u božického hřiště. Tak ať to radostné očekávání našim předškolákům vydrží co nejdéle.


                   (lan)

15 komentářů:

  1. ..vždyť se na tablo nejde ani v klidu podívat. Pro postávající a posedávající místní konzumenty alkoholu,co říkáte?? Ptám se,proč už nebyla dávno vydána vyhláška o zákazu požívání alkoholu na veřejném prostranství. To nikomu nevadí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víte že to vadí:(ale asi ne těm správným lidem co by s tim mohli něco udělat..v obchodě mají třeba větší tržbu:) :) každopádně určitě se brzy přesunou když se udělá nějaká ta lavička v parčíku:) ..přece nebudou u toho požívání stát..

      Vymazat
    2. To mi hlava taky nebere.Jen pár metrů od školy, denně kolem nich nejen děti procházejí.Všichni dospělí se tváří (a mnozí se s nimi ještě zdraví a diskutují)že jim vůbec nevadí,ale když se jich člověk zeptá, tak se jim to taky nelíbí...
      Udělá s tím konečně někdo něco? Nebo uslyšíme jen alibistické výmluvy?
      Stačí se podívat jak vypadá okolí obchodu, všude vajgly, víčka od piv, opálené parapety u obchodu....

      Vymazat
    3. Tak pozdravit je a prohodit pár slov s něma si myslím že na tom neni nic špatného.každopádně je to síla jak teď sedí na parapetu u výlohy.. Je to hnus.a ti kolem co chodí pro ně určitě "příjemný" zážitek.mělo by se s tim opravdu něco udělat. Je to hodně nepříjemné.. A kolikrát jejich stupidní poznámky

      Vymazat
  2. V Hevlíně vydali vyhlášku o zákazu konzumaci alkoholických nápojů na veřejných prostranství,kupodivu se to dodržuje a mají klid.Tak proč neudělat to samé i u nás?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro informaci k tomuto nepravdivému příspěvku. Volal jsem do Hevlína a pan místostarosta mi potvrdil, že sice vyhlášku mají, ale je jim naprosto k ničemu. V případě, že se na veřejnosti popíjí, musí volat polici ČR a pokud se zadaří, policie přijede a někoho chytí, zaplatí obec projednání přestupku (1500 Kč). Potvrdil mi, že pokud nemá obec svou obecní policii, vyhláška nic neřeší a Hevlín má s popíjením na veřejnosti stejné problémy, jako obce, které vyhlášku nemají. Tímto samozřejmě nechci říci, že souhlasím s jednáním některých našich spoluobčanů, kteří by měli jít spíše pracovat. Karel Hala, starosta obce.

      Vymazat
    2. No tak zrovna Vy jako starosta obce, kdyby jste těmto "nepřízpůsobivým" pěkně od plic vysvětlil, že toto ne! takto to nepůjde!Snad máte nějakou autoritu. Když jim nikdo nic neřekne, tak to budou dělat dál.Ale pokud se jim to bude důsledně vytýkat a znesnadňovat (v obchodě jim nebudou chladit lahváče), tak je to časem přestane bavit.

      Vymazat
    3. Nevím co je na této informaci nepravdivé.Sám potvrzujete, že vyhlášku tam mají.To, že je naprosto k ničemu, je zase dle mého názoru nepravdívá informace a jednostraný pohled radnic.
      Už jen zavedení vyhlášky a šíření osvěty ohledně platnosti vyhlášky dokáže divy. A nebo zakázat pití jen na nejvíce inkriminovaných místech, ať se přesunou jinam, kde nebudou tak vadit. Na to má obec dle judikatury plné právo!
      Nejlepší je hledat jen výmluvy proč to nejde...

      Vymazat
  3. A kolik takových projednávání přestupků ročně bude? 30, 40, 60, možná více (a to ještě max. v prvním roce, věřím, že jakmile se dostane informace o platnosti vyhlášky a prvních trestech mezi lidi, počet přestupků klesne) no tak se to zaplatí z našich daní!Všichni platíme poctivě daně a nejsme zvědaví na to, aby se naše děti museli denně koukat a poslouchat vybranou mluvu těchto individuí.
    Vymlouvat se, že něco nejde umíme, když chceme, všichni moc dobře.Ale Vy jste tu od toho, aby jste hledali a nacházeli řešení.Pro nás, pro občany.Koneckonců si Vás za tuto práci platíme....

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo z vás co jim tak spíláte je někdy napomenul nebo upozornil že se chovaj nevhodně???
    A ano pošlete na ně policii ta je dá na přestupkové to udělí pokutu kterou oni stejně nezaplatí.
    Ženský od Vachalíka jsou placené z tržby tak se nedivím že jim to pivo chladí...
    A starosta? Nezlobte se ale ten má určitě duležitější práci než hlídkovat na rohu u obchodu.A to se ho nechci zastávat .
    Prostě než chytračit tady je myslím lepší když se jim to řekne slušně z očí do očí.Ani jim to nebude milé a myslím že se odsunou tam kde nebudou tak na očích.Zvlášť když se jim to bude opakovat a nebudou to slyšet jen od jedné osoby.
    Třeba tam vy chytrolíni můžete držet hlídku za p.starostu a střídat se...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvil jsem s nimi.Chtěli by lavičku na boku aby nebyli tak na očích.Nejsou blbí,ale vydrží sedět na sluníčku? Možná v novém parku ve stínu...

      Vymazat
    2. Važený pane jak jsem psal za řešení této situace jsou zodpovědní na obci, je si platíme za to,aby obec spravovali.Žádný chytrolín tady to dělat nebude, když si na to platí lidi!
      Starosta chodí kolem Vachalíka několikrát týdně, nikdo po něm nechce,aby tam chodil sólo.
      Ještě jim tam postaví odpaďák, aby po sobě nemuseli sbírat vajgle.

      Vymazat
    3. Ještě tak lavičku!A slunečník a obsluhu ne?!No jasně pro ně se ten parčík dělal, aby byli ještě blíže ke škole!

      Vymazat
    4. A kolik myslíte vy chytrolíne, že těch piv za den vycmrndají, to budou určitě ženský od Vachalíka o půl výplaty chudší :-)
      A nebo si půjdou sednout do zařízení k tomu určenému, a udělají kšeft v hospodě.

      Vymazat
  5. Tak koukám diskuze plodná a skutek utek. U obchodu se vesele popíjí, tu v nižším počtu, tu v silnější sestavě, ale za to pravidelně!
    A nikdo nic.Ono se to samo nevyřeší?Divné...

    OdpovědětVymazat