neděle 30. června 2019

Předtančení malé chasy: Radost z pohybu!

Tato malá tanečnice mě zaujala nejvíc.
Blikl jsem ji asi v ten správný moment.
:-)
Paní Lenka je neskutečně obětavá žena, která celé jaro věnovala našim malým tanečníkům. Už jen ten zvláštní pocit být v kroji. A ještě k tomu předvést rodičům známým i neznámým lidem, co jsem se v kraji naučil. Co víc si přát?


Jenom to, aby tato tradice v Božicích zapustila pevné kořínky. Věřte, že to stojí za to! Bylo krásné, slavnostní, hodovní, společenské a hlavně - bylo to od srdíčka do srdíčka! Nás všech, kteří jsme to v sobotu nebo v neděli viděli. Tak velikánský dík všem, kdo této dobré věci přáli a pomohli.
Jenom jsem se zapomněl zeptat, jak to je s kroji? Jsou vypůjčené nebo naše božické?

            (lan)

Mimochodem, paní Lenka stojí na několika fotografiích v pozadí u pergoly, aby pomohla, kdyby bylo třeba ...













































2 komentáře:

  1. Dobrý den, pane Nevrklo, kroje byly na víkend vypůjčené z brněnské půjčovny krojů. Dovolte mi touto cestou moc poděkovat hasičům, kteří naši "malou chasu" po oba dny občerstvovali zdarma a zahnali hlad po tanečním vystoupení :-). S pozdravem Lenka F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že i budoucnost ocení vaše nasazení, obětavost a chuť pracovat s těmi nejmenšími pro dobrou věc. Dobře víme, že Božice dokážou ocenit každého, kdo pro obec dělá něco navíc, nezištně a s láskou. Přeji vám, milá Lenko, abyste ve svém záslužném počinu vytrvala a abychom se i při příštích hodech mohli těšit na malou hodovou chasu. A k vaší pochvale hasičům jenom dodám, že my hasiči beze zbytku naplňujeme staré hasičské heslo: Hasič ku pomoci třebas o půlnoci :-)! (lan)

      Vymazat