úterý 25. června 2019

Přípravka: Dohráno! (akt.)

Starší přípravka Božic
Fotbalové soutěže ročníku 2018/2019 byly dohrány. Měsíc červen věnovali naše nejmladší naděje fotbalovým turnajům v Jevišovicích a Dobšicích. Přehlednou zprávu o našich přípravkách podává vedoucí a trenér Luboš Ralenovský.




Poslední tečkou našich malých fotbalistů byl sobotní turnaj v Jevišovicích (22.6.). Zde jsme nastoupili v kategorii předpřípravek a starších přípravek. Turnaje se zúčastnilo 21 hráčů.
Předpřípravku  tvořili hráči ročníku 2011 a mladší. Hrálo se systémem 4+1, 20min / zápas. Sehráli jsme 5 zápasů s týmy: Hluboké Mašůvky – Stařeč – Březník – Višňové – Micmanice. Kluci a holka to měli hodně těžké, na druhou stranu se drželi skvěle. Bylo radost se koukat s jakým zápalem sehráli jednotlivé zápasy! Zaslouží obrovskou pochvalu nejen za tento turnaj, ale i za celé jaro. Tým tvoří 4 – 5 – 6letí  kluci a holky, kteří začali v únoru s tréninky. Chodí poctivě 2x týdně trénovat, na jaře sehráli dva zápasy, proti Miroslavi a Šanovu. Turnaje se zúčastnili: Ríša Ďatko, Stanislav Šurán, Pavel Demuth, Matouš Ralenovský, Marek Duč, Zuzka Šiková, Jiří Beníček, Matěj Švec, Michal Heger a Bohdan Kykyna.
Starší přípravka na turnaji sehrála 4 zápasy: Březník – Hluboké Mašůvky – Tasovice – Jevišovice. První tři zápasy se nám moc herně a výsledkově nedařilo, měli jsme spoustu šancí, ale nechtělo nám to tam padat. Naštěstí nás zachránili před posledním zápasem Jevišovičtí hasiči, začali kropit hřiště a všichni naši hráči vběhli pod „sprchu“. Zchladili jsme si hlavy, emoce šly stranou a my jsme mohli vlítnout na posledního soupeře Slavii Hl. Mašůvky. Skóre otevřel Marek Pavelčík, poté soupeř zápas otočil na 2:1. Naši hráči nepolevili a obrat nastal v posledních dvou minutách: Jirka Himal srovnal krásnou střelou k tyčce na 2:2 a poté ten samý hráč v poslední minutce skutečně výstavní střelou téměř z půlky hřiště pod břevno otočil zápas v náš prospěch. Rozehrálo se a „sudí z lidu“ fouknul konec a my měli obrovskou radost, jako bychom turnaj vyhráli …. Turnaje se zúčastnili tito hráči: Vlastík Fňukal, Šimon Ralenovský, Štěpán Švec, Ondra Soukup, Matěj Herkucz, František Smittal, Marek Pavelčík, Nikol Pavelčíková, Valča Ďatková, Jan Geci  a Jirka Himal.
Pro starší přípravku to byl druhý turnaj po jarní části sezóny. První jsme sehráli 8.6. v Dobšicích. 7 účastníků bojovalo systémem každý s každým. Obsadili jsme 5. místo. 
V sobotu 15.8. jsme navštívili bazén v Relaxu – obě skupinky. Dětičky si to náramně užily. Poté se servírovala pizza …
Chtěl bych poděkovat všem rodičům, bez jejich pomoci by to nefungovalo. Víme, co to obnáší vozit fotbalisty na tréninky, nedělní vytahování z postelí a doprava na zápasy … Poděkování patří rovněž vedení obce a Břežaňákům. Můžeme bezplatně využívat tělocvičnu, halu. Máme nové míče, tréninkové vybavení, možnost využít Relax, připravené hřiště na zápasy, …. Poděkování patří samotným hráčům, užijte si prázdniny! Před jejich koncem nezapomeňte si zkontrolovat velikost kopaček – vždyť ty vaše „tlapky“ rostou docela rychle. Tak ať nejste překvapeni, že se do nich na začátku sezóny nevlezete.

Luboš Ralenovský

A přidávám zaslaný odkaz na facebook: www.facebook.com/events/278302333063101/ 











2 komentáře: