čtvrtek 13. června 2019

Přiznávám, jsem vinen!

Tak to jsem já...
Znáte jistě tu proslulou hlášku Rudolfa Hrušínského ve vynikajícím českém filmu Slavnosti sněženek. "Přiznávám, jsem vinen!" Tak nějak jsem si totiž připadal na dnešním zasedání zastupitelstva obce Božice. Za hlavního viníka toho všeho špatného, co se v Božicích děje, jsem byl označen já a můj blog ProBožice. Prý vás všechny rozeštvávám a tudíž jsem vinen!!!


Jsem vinen. Jsem vinen!! Jsem vinen!!! Jeden zastupitel to řekl - a ostatní k tomu mlčeli! Já sám jsem se zdržel jakékoliv veřejné diskuze, ale jako "nejmenovaný občan" a můj "nejmenovaný blog" jsem byl na jídelním parketu otloukán každou chvíli.
Pouze bývalý starosta Božic Ing. Zdeněk Čurda zachoval společenské dekorum a když už se ke mně obrátil, oslovil mě "pane magistře". V té podivně nesnášenlivé atmosféře dnešního zastupitelstva to byl přímo balzám na duši. Takže, pane starosto Zdeňku Čurdo, díky! Díky i za to, že máte i v požehnaném věku společenskou úroveň a na občany Božic pohlížíte jako na normální lidi. A omlouvám se, že jsem vás neuvedl v mém nedávném příspěvku jako občana Božic, který by si zasloužil, aby byl jmenován čestným občanem obce Božice. Zasloužíte si to. Ze všech nejvíc. Bez ohledu na to, že na takové věci nemá současné zastupitelstvo žádný názor a asi o něčem takovém ani neuvažuje. Já ten návrh podám jako občan Ladislav Nevrkla. A možná nejlépe hned zítra, aby mě nějaký aktivista čirou náhodou nepředběhl a nevydával pak můj nápad a můj návrh za svůj. Známe svoje (vlastně naše) pappenheimské....

                            Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Vaší vizitkou je to, kolik lidí čte Váš blog a těch je opravdu hodně (dle komentářů nejen Vaši příznivci :-). My jsme vděční za to, jak nás občany informujete o dění a akcích v Božicích a okolí. A pokud někdo považuje to, že upozorňujete také na nedostatky, za rozvracení občanů.... Všichni máme svůj rozum a jsme schopní si Vámi podané informace "přebrat po svém".
    A jak praví staré české přísloví: Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.

    OdpovědětVymazat
  2. Dost často trefujete hřebíček na hlavičku a potrefená husa se vždycky ozve.
    To pro Vás musí být naopak odměnou, že svou práci děláte dobře!

    OdpovědětVymazat
  3. a jaký názor na to má pan Nevrkla?

    OdpovědětVymazat