úterý 28. dubna 2020

Fotbal: Utekli hrobníkovi z lopaty

O tom, že by fotbalová mužstva Znojemska dělala v právě skončené sezoně nějakou díru do světa, o tom není řeči. Fotbal na Znojemsku neprožívá právě nejsvětlejší chvilky a nevalné podmínky i výsledky našich mužských týmů hovoří za vše.


Ještěže to trošku zachraňujeme my venkované! Nejlepší je Tasanda, která skončila na 4. místě v MSD, sk. D a možná FC Miroslav klusající těsně za vedoucími Pohořelicemi v I.B třídě. 

V I. B třídě se potácely tři celky ze Znojemska na chvostu tabulky a zachránily se tak jenom díky ukončení soutěží. Jak Višňové s 5 body, tak Únanov A (8 bodů) však musí přemýšlet, jak se na novou sezonu připravit podstatně lépe.
V okresním přeboru utekl hrobníkovi z lopaty tradiční účastník OP tým FK Práče. Generační obměna, vleklá zranění, pracovní povinnosti, to všechno jsou okolnosti, které stály za letošním pádem práčského fotbalu. Konkurence odvedle - předloňský nováček z Prosiměřic - na tom byl přeci jenom lépe a v posledním zápase zaskočil dobrým výkonem i naše fotbalisty. V pásmu sestupu operovaly i Horní Kounice, které po mnoha letech v kraji měly letos jediný cíl: zachránit se! To se jim teda nakonec povedlo.

Smutnit budou v Dobšicích a v Suchohrdlech (u Znojma). Oba týmy procházely podzimem téměř bez zaváhání, přičemž je třeba znovu připomenout zápas Božice A - Suchohrdly, v němž hosté zvítězili jenom díky tomu, že nám nebyl uznán nádherný vyrovnávací gól Lopíka!!! To by se v Premier League stát nemohlo, tam by se všichni radovali z fotbalové krásy. :-) A to ještě praporek nahoru zvedl AR z řad hostů! Ale jinak jsme se znojemskými Suškami v pohodě a hořkost z přeloňského zápasu v Suchohrdlech už je zapomenutá. Jenom jsem v tom tehdejším rozladění zanechal na divácké lavičce "belasou" košili s krátkým rukávem. Tak jestli tam někde v suchohrdelské šatně ještě je, rád si ji při nejbližším mistrovském utkání vyzdvihnu! :-). Radostný podzim neprožívali ani v Hostimi a tak doufám, že se mému synovci Liborovi podaří během nehraného jara a léta kádr posílit a stabilizovat a vrátit Hostim opět do horních pater tabulky.
Ještě větší smutek pak panuje v Micmanicích a v Suchohrdlech u Miroslavi. Oba celky jasně vedly svoje skupiny ve trojkách (III.A Micky a III.B Sušky), ale nepostupová sezona znamená, že si budou muset svoji suverenitu ještě jednou potvrdit v nadcházejících měsících. No a smutek jistě zažívají i v Hlubokých Mašůvkách a v Hrušovanech n. Jev. Ani oni se nemůžou radovat z postupů do vyšší soutěže, přestože k tomu měli po podzimu jasně nakročeno.

A otázka poslední: Promítne se koronavirová pauza do počtu přihlášených účastníků okresních soutěží? Bude se chtít všem těm nadšencům a obětavcům pokračovat ve fotbalovém kolotoči, když mnozí zjistili během nucené pauzy, že žít se dá i jinak? Nebo se naopak všichni ti výše uvedení už nemůžou dočkat až vyběhnout na zelený pažit a týden co týden se v potu tváře budou snažit podat maximální výkon a urvat tolik potřebné body? Toť otázka, na kterou si netroufám odpovědět.

               (lan)

2 komentáře:

  1. V rámci uvolňování můžou dneškem počínají začít v omezeném počtu deseti lidí i společné venkovní tréninky amatérských sportovců včetně dětí a mládeže.

    OdpovědětVymazat
  2. Už by to, Juro, chtělo zasadit branky a nějaký přípravák! :-))))

    OdpovědětVymazat