pondělí 20. dubna 2020

Ještěže jsme v Božicích a ne ve Znojmě

V božickém lesoparku Niva pod
Božicemi. Foto FB Obec Božice
Obec Božice průběžně udržuje a doplňuje oddychovou oblast parčíku v lesoparku Niva pod Božicemi v přímém sousedství devítihektarového Mokřadu I. Dá se tam jít od Březinových v Božicích i od "zrcadla" v Křídlovicích. Dokonce i stezkou kolem farské zdi naproti klášteru.


Procházka je to hezká, zvláště pro rodiny s dětmi nebo zamilované páry. Dá se tam v klidu posedět, načerpat něco informací z infotabulí a děti si mohou pohrát na nových herních prvcích.

Foto: FB Obec Božice


Není tomu tak všude a příklad vandalismu z poslední doby najdeme třeba ve Znojmě. Tamější Okrašlovací spolek instaloval před časem krásnou lavičku u vysílače na Kraví hoře. Jak dopadla v měsíci dubnu 2020 popisují na FB:


Jedním z dopadů současné mimořádné doby jsou dostaveníčka mládeže v přírodě. Hospody a bary jsou zavřené, a tak kam jinam? Jen kdyby se dotyční uměli slušně a ohleduplně chovat! Naše spolková lavička u vysílače na Kraví hoře byla vyrvána z kotev, okolí zaneřáděno lahvemi a odpadky. 

Poškozenou lavičku jsme odstranili. Není v našich silách bojovat proti ksindlu, který si ničeho neváží. Je to škoda, mohla sloužit ještě mnoho let všem slušným lidem. Další lavičku už sem nebudeme instalovat. Ti, co ji poničili, ať sedí na zemi, nic jiného si nezaslouží.

Dáme ji jinam, kde bude trochu pod dozorem. Taky nás to mrzí.


Znovu opakuji: Ještěže se to neděje u nás v Božicích. Díky všem zodpovědným občanům, kteří ctí a respektují dílo jiných.

                                                                                           (lan)

Ve Znojmě na Kraví hoře dopadla krásná lavička Okrašlovacího spolku takto:





Žádné komentáře:

Okomentovat