úterý 7. dubna 2020

Hlas starosty Města Jevišovice: Zeman není můj prezident

Pavel Málek, starosta
Města Jevišovice
Vážený pane Zemane, právě jsme si přečetl Váš dnešní rozhovor (5.4.2020) a opravdu se nestačím divit. Jediné, v čem se s Vámi dá souhlasit, je nepředvídatelnost nastalé situace. Nikdo z nás toto nezažil a velmi těžko se na to dalo připravit.
Čínský virus k nám dorazil a jsem hrdý na to, jak jsme to zvládli. Sami jsme si dokázali ušít roušky pro cca 95% populace. Žádný dovoz z Číny, udělali to Češi, Moraváci a Slezané, ten národ, který si Vás zvolil prezidentem, a ten národ na který tak okatě kašlete. Dokázali jsme to v rekordně krátkém čase, roušky z bavlny šily obce, firmy, dobrovolníci, během hodin jsme se dokázali sami o sebe postarat.
Kde jste byl zatím Vy? Zašitý v Lánech jste se nechal obsluhovat testovaným personálem, abyste náhodou nechytl ten „soudružský“ virus. Zajistili jsme roušky nejen pro občany, ale i pro nemocnice, domovy pro seniory, sociální zařízení, firmy zkrátka pro všechny. Zajistili jsme pro ně respirátory, podívejte se na naše firmy, které doslova ze dne na den dokázaly vyrábět stovky či tisíce kusů respirátorů pro zdravotníky, hasiče a další rizikové pracovníky.
Neustále vychvalujete čínské dodávky. Čína k nám především dodala onen virus. A zboží, co nám poslala? Jednorázové roušky, které po 2 hodinách používání jdou do koše (naše bavlněné a z netkaných textilií jsou opakovaně použitelné), respirátory nefunguji a opět se jedná pouze o jednorázové zboží, tedy opět to končí v koši. Z Číny jsme si dovezli odpad, který jsme velmi draze zaplatili. Možná by stálo za to i vědět, kolik procent z ceny skončí u zprostředkovatelů tohoto „výhodného“ obchodu, kteří tam nedávno letěli vládním speciálem.
Místo toho, abyste ocenil přístup starostů, primátorů, hejtmanů, ředitelů nemocnic a domovů, tisíců firem, charity, desítky tisíc dobrovolníků, a to jsou lidé, kteří velkou měrou přispěli ke zvládnutí krize, neustále pějete chválu jen na pachatele tohoto zločinu, který ještě má drzost na svém protiprávním jednání vydělávat.
Do této chvíle jsem Vás respektoval jako prezidenta, svým postojem k našemu národu jste zradil jeho důvěru. Vy nejste Český prezident, Vy jste prezident čínských lobbistů a čínských firem. Tak si do té úžasné Číny odleťte, zejména ve Wu-chanu je nyní krásně.
Přeji příjemný pobyt
Pavel Málek
Starosta města Jevišovice
P. S.
Když vidím Vaše hrdinství, jak jste se zabarikádoval v Lánech, jak každá Vaše návštěva musí projít testováním na Coronavid (ale pro klienty DPS testy nejsou), vím, že nikam nepojedete, a jako správný zbabělec vylezete až po krizi a budete rozdávat svá moudra.

1 komentář:

  1. Prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš tento týden vystoupí s projevy v České televizi. Babiš by měl promluvit ve čtvrtek ve 20:05, Zeman pak v neděli v poledne. Mluvčí Pražského hradu Jiří Ovčáček ČTK sdělil, že Zeman chystá velikonoční sváteční promluvu. Prezident navíc v neděli v 11:00 vystoupí i v pořadu Partie televize Prima.

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/zeman-a-babis-budou-mit-projevy-v-ct-prezident-chysta-velikonocni-promluvu.A200407_171940_ln_domov_ele

    OdpovědětVymazat