pondělí 27. dubna 2020

Pozor na změny na silnicích Znojemska

Tato nebezpečná křižovatka u Práčí má
být zrušená. Obec Práče se brání...
Na úřední desce bylo zveřejněno OOP k uzavírce komunikace v obci Valtrovice, která je plánovaná od 4.5.2020 do 30.11.2020 - viz https://www.obec-hradek.cz.


Podrobnosti na https://www.obec-hradek.cz/dokumenty/1113-valtrovice7908-situace-dz-priloha-oop.pdf?fbclid=IwAR0iGLKdX3UR1toebMnHa7y1bgFeDe4jQrC39hKpGw1DGRUju6ylSUy_LFw

Další změny se letos čekají na silnicích Znojmo - Moravské Budějovice a Znojmo - Lechovice.

Ředitelství silnici a dálnic po letech příprav letos slibuje namísto stávající křižovatky u obce Kasárna kruhový objezd . Předpokladem zahájení je zajištění stavebního povolení ještě na jaře a v létě výběr zhotovitele. Zahájení stavebních prací se předpokládá v září 2020 s dobou určenou pro výstavbu v délce dva měsíce. Vlastní zahájení prací je podmíněné dokončením majetkoprávní přípravy. V současnosti jsou stále evidovány případy, kde nepanuje shoda s vlastníky potřebných pozemků. 

U nás v Božicích budeme spíš sledovat, jak to dopadne se dvěma nebezpečnými křižovatkami v úseku Znojmo - Lechovice.
Státní správci silnic připravují i úpravy dvou křižovatek na silnici mezi Znojmem a Lechovicemi. Vedení Práčí i sousedních obcí tlačí na státní úředníky, aby křižovatky zásadně změnili. „Ředitelství silnic a dálnic žádáme o to, aby křižovatka u Bantic byla mimoúrovňová. Další, tedy odbočka k Práčím, by měla zůstat po úpravách zachovaná. Současný návrh silničářů totiž počítá s jejím zrušením. To zásadně odmítáme,“ řekl starosta Práčí Zdeněk Dvořák. Dodal, že nyní neví, jak vše nakonec dopadne. 
Podle šéfa brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic Davida Fialy se má bantická křižovatka změnit už letos. „Po již fungujícím obchvatu Lechovic chystáme stavbu na dalších třech úsecích silnice I/53. Zatím nejdále je právě úsek z Lechovic do Znojma. Mimoúrovňová křižovatka zde kvůli nedostatku peněz rozhodně nebude. Patrně tam vznikne jen kruhák.

                            (lan)
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/kasarenska-krizovatka-kruhovy-objezd-20200423.html

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/kasarenska-krizovatka-kruhovy-objezd-20200423.html



Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/kasarenska-krizovatka-kruhovy-objezd-20200423.html

Žádné komentáře:

Okomentovat