pátek 15. května 2020

Nové sociální služby v Hostěradicích a Hrušovanech n. Jev.

Nové služby v Hostěradicích a Hrušovanech n. Jev.
S prvním květnem  se měly otevřít dvě nové sociální služby zastřešené Zámkem Břežany, a to v Hostěradicích a v Hrušovanech nad Jevišovkou. V Šanově již fungují od minulého roku.



Výstavba 4 domků pro komunitní služby

**DOZP (Domov pro osoby se zdravotním postižením) komunitního typu v obci Hrušovany nad Jevišovkou
Kapacita 12 uživatelů, střední míra podpory, ženy a muži.
Dva rodinné domky s kapacitou jednoho domu 6 uživatelů. Ubytování na 1 lůžkových pokojích s vestavěnými skříněmi a vlastním sociálním zařízením. Ložnice nejsou průchozí a mají jeden uzamykatelný vstup, který není prosklený. 2 samostatné domky zamezí existenci dlouhých chodeb a setkávání bude probíhat ve společném obývacím pokoji. Aktivizační místnost bude součástí obou domků.
Uživatel se bude podílet dle svých schopností na přípravě jídelníčku, stravy, nákupu potravin. Snídaně a večeře budou pracovníci služby připravovat s uživatelem přímo ve službě dle jejich výběru, obědy budou odebírány z místní vývařovny nebo dováženy ze Zámku Břežany.

**DOZP komunitního typu v obci Hostěradice **

Kapacita 12 uživatelů, vysoká míra podpory (plně imobilní), ženy a muži.
Ubytování v jednolůžkových pokojích s vybaveným sociálním zařízením odpovídajícím potřebám uživatelů – polohovací vany, roomster systém, prostorové a materiální vybavení služby přizpůsobené specifickým potřebám uživatele – pokoje vybudované na míru pro uživatele s vysokou mírou podpory, imobilní – široké, bezbariérové vstupy, umožňující pohodlnou manipulaci s vozíky a kočáry, okna v místnostech přístupná k výhledu do přírody z polohy v leže, z obývacího pokoje vede východ na terasu, podlahové vytápění (aby se uživatel mohl pohybovat způsobem sobě vlastním), ve společných prostorech relaxační pohovky, polohovací vaky, prostory na stravování uzpůsobené potřebám uživatele (speciální stolky a židle s polohovací úpravou, atp.).

** Chráněné bydlení s menší mírou podpory pro 6 klientů v obci Šanov **

Záměrem je přechod klientů ze současného Chráněného bydlení (3 muži a 3 ženy) a doplnění kapacity služby klienty z DOZP Zámek Břežany, kteří jsou dle metodiky analýzy potřeb MPSV a našich zkušeností vhodní pro tento typ služby. Tyto klienty připravujeme na přechod ve cvičné domácnosti v Zámku Břežany.
Rozšíření služby v obci Šanov preferujeme z hlediska dobrého soužití s obcí, podpory starosty, možností získání práce a přání klientů zůstat i při změně bydlení v obci. Důvodem je také možnost komunikace a podpory současných pracovnic chráněného bydlení, ve které mají velkou důvěru.
Zprávy z trochu jiného soudku než je epidemie: Nové služby v Hostěradicích a Hrušovanech nad Jevišovkou. Můžete nahlédnout, jak to u nás vypadá... - viz https://www.zamekbrezany.cz/index.php?clanek=19
https://www.facebook.com/profile.php?id=100011243262204






Žádné komentáře:

Okomentovat