sobota 8. srpna 2020

Fotbal: Pojď ještě cuknout! (+2x video) - dopl.9.8.

Jara Jandásek byl dneska při chuti a ukázal, že má nejen hlavu, ale i nohy a se dvěma brankami se stal střelcem utkání. Hráli jsme dobře a my fanoušci jsme spokojení.
OP: Božice - FK Znojmo 5:0 (2:0). Branky: 2x Jara Jandásek, po jedné Lukáš Soukup, Honza Szabó a David Švejdík.


Žápík kope přímák:


Vítězný pokřik a poděkování fanouškům:













Od úvodního hvizdu sudího Koudely jsme se do soupeře zakousli a usadili se na polovině soupeře. Těch gólových šancí jsme si za celých devadesát minut vytvořili nepočítaně. A hned první velká šance v úvodní minutě nás zvedla ze sedadel. Nejistý gólman hostí už bezmocně sledoval míč putující do prázdné branky, aby ho v posledních sekundách obránce odkopl k Honzovi Sz., který prázdnou bránu přestřelil!!!! Otázka zněla, jestli už náhodou míč nepřešel brankovou čáru... pomezní sudí R. Fojtík však stál nepohnutě v klidu, nic neviděl, a tak z toho nebylo taky nic... Ani jsme se zbytečně nerozčilovali. ještě by nás to rozhodilo.
Náš velký tlak byl korunován v 11´, když Soukič na hranici "16" napřáhl k ráně a nekompromisně zavěsil. Vedeme 1:0. Náš tlak nepovolil, kopali jsme přímáky, rohy, stříleli... Povedená byla třeba střela Žapíka v 28´. Hosté se do šance dostali až ve 29´ a v 32´, kdy nás potrápil nejnebezpečnější útočník hostů s číslem 13. Mezitím spálil gólovku Lovec, a tak jsme si počkali až do 45´, kdy naše vedení pojistil Jara Jandásek. Do šaten jsme tak odcházeli s vedením 2:0.

Podobný obrázek se nám naskytl i ve druhé půli a nic na tom nezměnily ani čerstvé síly na hřišti. My měli na lavičce pouze Peťu Krátkého (střídal v 66´ Pavla), hosté poslali do hry nestárnoucího Milana Samka (jeho gólovku v závěru zápasu (82´)  vychytal výborný Pumpido v naší bráně) a Daniela Kubáleho, ale na obrazu hry se to až tak neprojevilo. Snad jenom, že zabránili (jistě zabránili) většímu brankovému přídělu z našich kopaček.
Hosté mohli dát gól do šatny (měli jsme štěstí) a hned v úvodu 2. půle opět  zahrozila oblekovická "13" krásným lobem. V 56´ jsme zvýšili na 3:0 ideálně kopnutým přímákem z kopačky Džampa. Chvíli na to se k zadní tyči trefil Honza Sz. (59´) a zvýšil na 4:0. Brankový účet zápasu uzavřel v 70´ svým druhým Jara Jandásek, když chvíli předtím po zákroku hostů ležel a pak pokulhával... Skóre 5:0 mohli ještě navýšit např. Honza K., Roman, Soukič, Honza Sz. a dokonce i Peťa.
Bojovali jsme až do konce, což dokládá i Jarova pobídka k útoku směrem k Čudlovi: "Pojď ještě cuknout!" Gól z toho mráčku nebyl, ale umocnil náš celkový dojem z docela povedeného utkání.

V neděli jedeme do Rakšic, které v úvodním zápase vyprášily kožich Prosiměřicím na jejich hřišti s nečekaně vysokým výsledkem 0:7! Tam to teda bude jiná liga.
             (lan)

                                                         

Žádné komentáře:

Okomentovat